Az ananászt legtöbbször gyümölcsként vagy koktélban szürcsölve fogyasztjuk, viszont a szépségipar felfedezte magának jótékony hatásait, és már néhány arcápoló termék összetevői között is megtalálható.

Az ananászt nemcsak enni érdemes

Rendkívül sok ásványi anyagot és C-vitamint tartalmaz, ami a bőr felszínén hatva csökkenti a duzzanatokat és a gyulladást. Nagy mennyiségben tartalmazza a bromelain nevű fehérjebontó enzimet és az AHA-savat, melyek segítik eltávolítani az elhalt hámsejteket, antioxidánsként működve pedig növelik a kollagéntermelést. Az ananász kiváló bőrpuhító, ragyogásfokozó, ránctalanító és bőrfelszín-egységesítő hatással bír.

Itthon még várni kell az ananásszal dúsított arcápolókra, de addig is, fel lehet használni a gyümölcsöt házi arcpakolásban. Olajos bőrre keverj össze mézet kevés ananászlével – lehetőleg természetes eredetű legyen -, száraz bőr esetén pedig egy tojássárgája, kevés tej és ananászlé egyvelegét vidd fel a megtisztított bőrödre. Hagyd hatni 15 percig, majd langyos vízzel mosd le. Mivel az ananász természetes hámlasztóként működik, fontos, hogy a pakolás után hidratálj is. Hetente egy-két alkalommal építsd be a rutinodba, az eredmény pedig babapopsi-tapintású, ragyogó bőr lesz!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés