Nem szerencsés otthon nyomkodni a pattanást, de van, amikor az ember nem bírja ki, és nekiesik a tükör előtt.

A rossz hír azonban, hogy hiába szabadultál meg a gyulladt pukli tartalmától, az jó eséllyel még napokig – vagy akár hetekig – díszeleg az arcodon, mielőtt begyógyulna. Rosszabb esetben, ha túl durván nyomtad ki, vagy mindig lekapargattad a sebet, maradandó nyomot is hagyhat a bőrön. Ennek megelőzésére és a regenerálódás felgyorsítására kiváló az almaecet.

A benne található ecetsav miatt természetes hámlasztóként működik, vagyis eltávolítja a bőr felső, elhalt hámrétegét. Tejsav- és béta-karotin-tartalmának köszönhetően pedig serkenti az új bőr képződését, így elősegítve a szép és gyors sebgyógyulást. A hosszabb ideje a bőrön lévő hegek halványításában is jó szolgálatot tesz, csökkenti a pirosságot, és kiegyenlíti a színkülönbséget.

Így használd!

Hígíts fel egy evőkanál almaecetet három evőkanál vízzel, majd kend a megtisztított, problémás területre, és alaposan masszírozd be. Ne használd friss seben még vízben oldva se, mert az erősen savas folyadék kimarja azt: mindenképpen várd meg, míg legalább részlegesen begyógyul a sérülés.

A bemasszírozott almacetet ne öblítsd le! A legjobb, ha lefekvés előtt használod, mert éjszaka, pihenés közben regenerálódik a legjobban a bőr. Már akár egyetlen éjjel alatt is látványos lehet a hatás, de, ha szükséges, tarts kúrát, és használd az oldatot egy héten át napi egyszer.

  • Megosztás:
hirdetés