Az alapozó megfelelő felvitele nem nagy ördöngösség, de ezt is tanulni kell, és vannak bizonyos szabályok, amelyeket be kell tartani.

Ha valamit elrontasz, nem lesz szép a végeredmény, és lehet, hogy nem is tudsz róla: az alapozót okolod az egyenetlen hatásért. Mielőtt megszabadulnál tőle, gondold végig, hogy te elköveted-e az alábbi hibákat!

Nem hidratálsz megfelelően

Ha száraz felületek vannak a bőrödön, az alapozó nem fedi el, sőt, kiemeli, és tovább szárítja azokat, ezért fontos, hogy minden egyes sminkelés előtt kend be az arcodat hidratáló krémmel, és várd meg, míg a bőröd viszonylag beszívja – csak ezután vidd fel az alapozót. Ez táplálja a bőrt, és felpuhítja a kiszáradt részeket, így az alapozó nem ragad bele az érdes részekbe.

Túl sok alapozót használsz

Ha több alapozót viszel fel, mint amennyire a bőrödnek szüksége van, lehetetlen lesz szépen és egyenletesen eloszlatni az egészet, ezért a bőr foltos és természetellenes hatású lesz. Ha biztosra akarsz menni a mennyiséget illetően, oszd szekciókra az arcodat, és külön-külön alapozd le őket, majd dolgozd össze az esetleges határvonalakat.

Rosszul viszed fel az alapozót

A leggyakoribb hiba az alapozó helytelen felvitele. Ha körkörös mozdulatokkal oszlatod el a kencét, az felemeli a pihéket, és feldörzsöli a bőr mikrohámsejtjeit, ettől pedig csomós lesz az alapozó, vagy úgy néz majd ki, mintha nem hidratáltál volna alá. Inkább hosszú, egyenes vagy íves mozdulatokkal dolgozz, és lehetőleg egy irányba, belülről kifelé haladva.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés