Az alapozó egyenletes felvitele nem nagy ördöngösség, de hátráltathatnak olyan tényezők, melyeknek talán a létezéséről sem tudsz.

Ha foltos lesz az arcod az alapozást követően, nem biztos, hogy a kozmetikumban van a hiba. Mielőtt lecseréled, ellenőrizd a következő dolgokat!

Nem megfelelő hidratálás

Fontos, hogy mielőtt felviszed az alapozót, használj hidratáló krémet az arcodon, és várd meg, míg beszívódik! Ám ne csak közvetlenül az alapozás előtt kend be a bőröd, mert ha alapjáraton ki van száradva, a smink nem fog egyenletesen fedni, sőt, kiemeli az érdes részeket. Gondoskodj a mindennapos bőrápolásról!

Túl sok alapozót használsz

Ne ess abba a hibába, hogy nagy mennyiségű alapozóval próbálod korrigálni a különböző bőrhibákat. Ezzel nemcsak természetellenes hatást érsz el, de a túl sok alapozót lehetetlen egyenletesen elkenni, a felhalmozódott festék pedig hol sötétebb, hol világosabb lesz. Csak vékony rétegben használd a sminket, és jól dolgozd össze.

Kevés fénynél sminkelsz

A legjobb, ha természetes fénynél sminkelsz, a szoba lehető legvilágosabb pontján, mert ez adja a legreálisabb képet a végeredményről, ráadásul nappal ilyen körülmények között látnak majd téged az emberek is. Ha este sminkelsz, akkor is próbálj minél jobb és természetesebb megvilágítást találni, mert rossz fényviszonyok közt könnyen elronthatod az alapozást, és, míg a tükörben nem veszed észre a hibákat, házon kívül már feltűnőbbek lesznek.

  • Megosztás:
hirdetés