Leteszteltük a dm sajátmárkás termékét, mely marokkói damaszkuszi rózsából, nővényi összetevők felhasználásával készül.

A rózsavíz már nem új keletű dolog a szépségápolásban, de ismét kezdi felfedezni előnyeit a szépségipar. Mivel a legtöbb modell használja, és lelkesen népszerűsíti, egyre többen kapnak rá a rózsaolajos nedűre, mely nemcsak felfrissíti, hanem hidratálja, fiatalítja, regenerálja és tisztítja a bőrt.

Bár a házilag készített rózsavíz receptje sem túl bonyolult, én idő híján inkább a bolti kínálatban kutakodtam. Úgy gondoltam, első kipróbálásra tökéletesen megfelel egy olcsóbb változat, mert nem kizárt, hogy rosszul sikerül a randevúnk, és akkor mégse menjen sok pénz pocsékba. Az Alverde 100 ml-es biotermékét tettem próbára, mely utazóbarát kiszerelésnek bizonyult.

Ez egy teljesen natúr, alumínium-, glutén-, parabén- és parafinmentes formula, mely csak növényi összetevőket tartalmaz. Érzékeny, vegyes és száraz bőrre egyaránt ajánlott, ezért reménykedtem benne, hogy az én kiszáradásra hajlamos, kevert bőrtípusom befogadja. Csupán egy dolog miatt aggódtam, hogy a termék alkoholt tartalmaz, amire az én bőröm általában nem a legjobban reagál.

Vannak benne ugyan potenciális bőrirritáló anyagok, mint például parfüm és geraniol, de meglepő módon ezekre egy hét használat után sem reagált rosszul az egyébként roppant kényes arcbőröm.

Ami pozitívum benne: könnyen beszívódik, nem ragacsos, nem érződik a bőrfelületen, és szinte azonnal kisimítja, felfrissíti, puhává és ragyogóvá varázsolja a bőrképet. Nem mondanám, hogy mélyen hidratál, de nem húzódik tőle az arcom, és olyan, mintha kiegyenlítené a faggyútermelést.

Tökéletesen összejátszik az általam használt, növényi olajos arcápolókkal, jól kompenzálja zsíros hatásukat. Amióta használom, tartósabb a sminkem, nem fénylik az arcom, és úgy tapasztaltam, kevésbé problémás a bőröm a kritikus T-vonalon. A pattanásokra és a mitesszerekre is jó hatást gyakorol, például egy éjszaka alatt csökkenti a gyulladásokat.

Ennyi mindenre jó a rózsavíz

Általában naponta kétszer, arctisztítás után, még a szérum felkenése előtt használom. Könnyen felszívódik, és úgy vettem észre, a szérumot is jól magával húzza. Utána felviszem a hidratáló krémet, és örülök az eredménynek.

Tonik helyett is alkalmazom időnként, olyankor vattakorongra fújom, és áttörlöm vele az arcomat, dekoltázsomat. Észrevettem, gyorsabban gyógyulnak tőle a bőrhibák, ezért lokális kezelésre is jó: ilyenkor fültisztító pálcikára permetezem rá, átkenem vele a pattanás környékét, és hagyom, hogy rászáradjon.

Nagy melegben sminkfixálóként is funkcionálhat: ebben az esetben távolabbról fújom az arcom felé, majd szó szerint belesétálok a permetbe. Sminklemosásra nem alkalmas, mert a parfümje csípi a szemet, és nem is szedi le alaposan a festéket, ám klímás helyiségben megóvja a bőrt a kiszáradástól. Az illata egyébként kellemes, de hamar elillan.

Mivel én gyakran tartózkodom légkondicionált helyeken, és a bőröm nem igazán viseli jól a mesterséges klímát, újabban napközben is előkapom a kis rózsavizemet. A rózsavíz köztudottan ránctalanító, fiatalító tulajdonságokkal bír, ám erről még nem sok tapasztalatot tudok megosztani egy hét használat után. Viszont most úgy érzem, hogy jó barátságban vagyok a bőrömmel, és ehhez az Alverde rózsavize is hozzájárult egy picit. Szerintem fogok még venni belőle, hiszen csak 899 forintba kerül.

  • Megosztás:
hirdetés