Ahhoz, hogy mindig táplált, fiatalos és rugalmas legyen az arcbőröd, elsősorban C-vitaminra van szüksége, amit külsőleg is pótolhatsz speciális szérumokkal.

Egészséges táplálkozással sokat javíthatsz a bőröd állapotán, ám a belső vitaminkészletet jó minőségű, magas C-vitamin-tartalmú kencékkel is támogathatod, hiszen az aszkorbinsavat elég sokféleképpen hasznosítja a szervezet.

Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, mely viszonylag gyorsan ürül a testből, az egészséges bőrképhez elengedhetetlen, hogy helyileg is alkalmazd, különösen, ha azt tapasztalod, hogy nehezen regenerálódik a bőröd, a pattanások után maradt foltok nem akarnak elmúlni, és hiába hidratálod szorgalmasan, mégis idejekorán mélyülni látszanak a mimikai ráncok, és megjelennek a szarkalábak.

Mivel a C-vitamin segíti a szervezet kollagéntermelését, és gyors sejtmegújító képességével a foltokat is halványítja, minél magasabb koncentrációt kap belőle a bőr – azért persze nem kell túlzásokba esni -, annál hatékonyabban késlelteti a bőröregedés tüneteit. Antioxidáns hatásával pedig segít megakadályozni a szabad gyökök által okozott sejtkárosodást.

 

 

 

  • Megosztás:
hirdetés