A nagyanyáink még azzal szépítkeztek, amit a konyhában találtak, tapasztalataik pedig továbböröklődtek, és még ma sem vesztek kárba. Ezek az ételek most is gyorssegélyt jelenthetnek a bőrnek!

Vannak olyan élelmiszerek, melyek szinte mindig ott vannak kéznél a konyhában. Kár, hogy csak ritkán jut eszünkbe bekukkantani a hűtőbe és a kamrába, amikor krízisállapotot kiált a bőrünk, és elkél a gyors segítség. Néha teljesen feleslegesen pakoljuk tele a fürdőszobát tucatnyi bőrmaszkkal és hámlasztó kencével, hiszen ugyanolyan jó hatást érhetünk el, ha otthon, konyhai összetevőkből és különféle ételekből keverjük ki az pakolásunkat.

Nem árt utánanézni, hogy melyik zöldség és gyümölcs milyen bőrproblémát orvosolhat, ha nem elfogyasztjuk, hanem magunkra kenjük, így mindig szakszerűen, igényeinek megfelelően ápolhatjuk az arcbőrünket, annak alapján, hogy épp milyen tüneteket produkál. Egy-egy átmulatott éjszaka után is jól jöhet, ha tudjuk, mit kapjunk ki a hűtőből, hogy helyrehozzuk megviselt bőrünket. Adunk pár tippet, melyek azok az ételek, amelyekért nem kell bioboltba vagy piacra rohannod, mert a sarki üzletben is megtalálod őket.

  • Megosztás:
hirdetés