A szabásvonalakkal, színekkel rengeteget javíthat egy nő az alakján, ha tudja, mi áll jól neki. Ez viszont nem is olyan egyszerű, ráadásul nyáron, a nagy hőségben nem viselünk annyi ruhát, amivel itt-ott el lehet csalni a fölös kilókat. Vagy mégis van trükk a meleg időre? Zsurka Zsanit, tavalyi divattervezői pályázatunk döntősét kérdeztük, mit tud ajánlani a nyári napokra.

– Mit tudsz javasolni azoknak a nőknek, akik a derekukat szeretnék karcsúbbnak mutatni? Milyen nyári ruhákat válasszanak?

– Amikor ruhát választunk, három fontos dologra kell odafigyelnünk:a színekre, az anyagokra és a testalkatra. A nők akár tudatosan, akár tudat alatt homokóra alkatra törekednek, hiszen az idők kezdete óta a nőiesség fontos szimbólumai a formás idomok és a karcsú derék. A jó hír, hogy optikailag mindez könnyen elérhető. Bátran játszhatunk a fazonokkal, színekkel, mintákkal, anyagokkal.
Válasszunk olyan ruhákat, ingeket, felsőket, amelyek karcsúsított sziluettel rendelkeznek. Fontos, hogy hangsúlyozzuk derekunkat.

Mire is gondolok? Olyan összeállításokat részesítsünk előnyben, amelyek derékban megtörik a ruha fazonját. Például derékban megkötött, A-vonalú ruhák, színes övvel díszített, lágy anyagú ingruhák, vagy empire szabású maxiruhák, felsők, blúzok.

Nagy divat most a magasított derekú szoknya és rövidnadrág rövid felsőkkel, amelyeknek pont az a céljuk, hogy kiemeljék derekunkat. A mellben erősebb hölgyek számára ajánlom a lengébb, könnyedebb anyagokat.

Fontos észben tartani, nem kell feltétlenül darázsderekúnak lenni azért, hogy karcsúnak tűnhessen valaki. Merjünk játszani a színekkel, például szuper megoldást jelentenek a két oldalt fekete, vagy színes betéttel ellátott ruhák. Ezzel az öltözékekkel optikailag fantasztikusan lefaraghatunk magunkról pár fölösleges kilót. A siker garantált. Tökéletes példa erre Kate Winslet 2011-es Velencei Filmfesztiválon viselt ruhájára.

– A csípőben, combban erősebb hölgyeknek csak a bő szoknyák jelenthetnek megoldást, vagy másban is le tudnak faragni egy számot a kritikus területről?

– Nem értek egyet azzal, hogy csak egyfajta fazont viselhetünk. A csípőben, combban erősebb hölgyeket nagyon könnyű karcsúsítani, igazi szépségideálnak számítanak az ilyen mediterrán alkatú hölgyek. Vegyük példának Jennifer Lopezt.

Az A-vonalú szoknyák valóban előnyös választást jelentenek, főleg válltöméses felsőkkel, blézerekkel vagy díszített vállú blúzokkal. Fontos, hogy közvetlenül csípő felett elvágott felsőket ne viseljenek, de nyugodtan hangsúlyozzák a derekukat.

A színekkel ők is rengeteget tudnak játszani. A mediterrán alkatú hölgyek esetében előnyös, ha az alsótestükön visszafogottabb, akár sötétebb színű ruhadarabokat viselnek, míg a felsőtestükre nyugodtan választhatnak színesebb, élénkebb, akár mintás felsőket.

Nagyon jól állnak a körte alkatú hölgyeknek a derékban megkötött, lágy anyagú, akár egyszínű rövid overallok, színes maxiruhák, illetve a kétoldalt fekete betéttel vagy sötét betéttel ellátott ceruzaszoknyák.

– Ha magasabbnak tűnik valaki, optikailag karcsúbbnak is látszik. Ezt a hatást mivel lehet elérni véleményed szerint?

– A közép-európai hölgyek többsége átlagos magasságú. Sem túl magas, sem túl alacsony, viszont optikailag mindenkit meg lehet nyújtani. A titka a magas sarkú cipők, szandálok, a magasított derékvonal, a hosszú vagy rövid sziluettek, a hosszú nyakláncok, a V-kivágású ruhák, felsők.

Abban az esetben, ha nem szereted a magas sarkú cipőket, bátran játssz a magasított derékvonallal, V-kivágással, hosszú nyakékekkel. A lényeg a hosszanti vonalvezetés. Az eredmény lenyűgöző!

Kérj tanácsot személyesen!

Zsanettnak számtalan kreatív, újabbnál újabb ötlete volt még a nyári öltözékekkel kapcsolatosan, amennyiben érdekel, kérj időpontot még ma tőle személyes stílustanácsadásra, illetve közös vásárlásra és gardróbfrissítésre, vagy akár terveztess vele egy könnyed nyári viseletet. Mi bátran ajánljuk!

  • Megosztás:
hirdetés