Évek óta vörösre festetem a hajamat, ezért samponból is mindig olyat választok, ami hajszínvédő tulajdonsággal rendelkezik. Bár nem mondanám, hogy az eddigi tapasztalataim szerint ez sokat nyomna a latba, hónapról hónapra emellett döntök, hátha ezzel egy egészen picit elodázhatom a következő festés időpontját.

A Satinique festett hajra való regeneráló samponját és balzsamját ajándékba kaptam. Ez volt az eddigi legjobb hajszínvédő sampon, amit használtam.

Hajszínvédő samponteszt

Az első meglepetés akkor ért, amikor a sampont rákentem a nedves hajamra. Általában ilyenkor mindig enged picit a festék, különösen, ha frissen van mázolva a hajam, de ezt a Satinique mellett egyáltalán nem tapasztaltam.

A sampon állaga minden várakozásomat felülmúlta, ugyanis amikor elkezdett habosodni, érezni lehetett, hogy puhítja a hajat. Elcsépelt szóvicc, de tényleg olyan volt, mintha szatén simaságúak és pillekönnyűek lennének a hajszálaim. Nem tapadtak össze azután sem annyira, mint máskor szoktak, bár azért csodákat a sampon sem tett, nem lett tőle könnyen kifésülhető a hajam, ezért rövid úton a balzsamot is kipróbáltam. Bár jó illata volt, és valamelyest a fésülést is megkönnyítette, különösebben nem győzött meg, ugyanolyan volt, mint a korábban használt kondicionálóm.

Az alatt az egy hónap alatt, míg ezt a kombinációt használtam, a hajam sokkal kevésbé fakult ki. Általában a sötét rézvörös árnyalat már-már eperszőkére fakul az egy hónap alatt, míg a fodrász újrafesti. Mindig meg is jegyzi, hogy milyen könnyen ledobja a hajam magáról a festéket. Legutóbb azonban pont ő volt, aki megkérdezte, hogy mit csináltam másképp, mert szinte semmit nem vesztett a hajam az eredeti színéből. Ennyire jó volt a Satinique, tényleg megvédte a hajszínemet. Az egyetlen hátránya sajnos, hogy a sampon 3900 forintba kerül, és nekem egy hónapnál nem tartott tovább, így elgondolkodtató, érdemes-e ennyit költeni rá.

  • Megosztás:
hirdetés