Friss házasok gyakran tapasztalják, hogy mások ellenállhatatlan vágytól vezérelve tanácsokat adnak nekik a párkapcsolatra vonatkozóan.

hirdetés

Akkor van baj, ha ezek kéretlenül érkeznek, ráadásul olyan tippek, melyek nem vezetnek semmi jóra. Ha valaki az alábbi útmutatások valamelyikével lát el, kérve vagy kéretlenül, inkább ne fogadd meg!

Sose feküdj le haraggal!

Sokat hangoztatott tanács, hogy nem szabad anélkül elaludni, hogy lezárnátok a vitát, és kibékülnétek. Mindez szépen hangzik, a valóságban azonban nem olyan egyszerű. Míg egy csip-csup ügyön könnyen túllendül az ember, és fél óra alatt elfelejti, egy komolyabb nézeteltérésnél akár napokba is telhet, míg mindkét fél megnyugszik, tisztázza magában és a másikkal is a dolgot, és képes továbblépni. Csak azért nem szabad elnyomni, elfojtani magadban semmit, mert ez a tanács visszhangzik a fejedben: minél többször nyeled le a békát, annál több sérelem gyűlik fel, és egyszer robbanni fog – ugyanígy a párodnál is.

Élvezd ki, amíg lehet!

Biztosan te is hallottad már idősebb rokonoktól, régi házasoktól vagy épp megrögzött egyedülállóktól, hogy ki kell élvezni a házasság első időszakát, mert utána jön a feketeleves. Mindezzel a láng csillapodására, a gyerekvállalásra és a szürke hétköznapok terhére céloznak. Ám egy egészséges, stabil kapcsolatban mindez nem okoz gondot, ha a felek dolgoznak azért, hogy jól vegyék az akadályokat. Minden élethelyzetnek megvannak a maga szépségei, amiben bőven lehet élvezetet találni, így a régi idők elsiratása helyett érdemes ezekre fókuszálni.

Ha már gyerek is van, mindenáron együtt kell maradni!

Téves elképzelés, hogy a gyereknek az a legjobb, ha a szülei együtt vannak, még akkor is, ha vágni lehet köztük a feszültséget. Sajnos vannak olyan helyzetek, amikor már menthetetlen a kapcsolat, és, ha ilyenkor nem történik meg a fájdalmas, de szükséges lépés, olyan mérgező légkör alakul ki, amiből senki sem profitál, különösen nem a csemete. Azokra, akiknek tehát a válás végső esetben sem lehet opció, nem szabad hallgatni. Arról nem beszélve, hogy nem túl szép dolog friss házasoknak válsággal kapcsolatos tanácsot adni, még akkor sem, ha jóindulatból fakad.

  • Megosztás:
hirdetés