Sok nő ismeri és szereti a Mondj igent a ruhára című műsort, amit még azok is megnéznek a TLC-csatornán, akik épp nem kívánnak férjhez menni. A műsor ikonikus alakja Randy Fenoli, aki nem nyugszik addig, amíg meg nem találta a tökéletes ruhát a menyasszonynak, Randy a New York-i Kleinfeld szalonban dolgozik, és több ezer nővel találkozott már a munkája során, így aztán érdemes megfogadni a tanácsait. Interjúkból, a műsorból és videókból gyűjtöttünk.

Természetesen kicsit másképp keresünk, mint az amerikaiak, mi elsősorban kölcsönzünk, és nem az háromezer dolláros ruhákat vásárolunk, de sok minden átültethető a hazai viszonyokra.

Randy tippjei az esküvői ruha választáshoz

Tudd, mennyid van és mit akarsz – Legyen tiszta képed arról, milyen ruhát szeretnél, és hogy mennyit tudsz rászánni. Ha elképzelések nélkül vágsz neki, akkor nagyon hosszú menetre számíthatsz. Itthon természetesen mások az árak, és mivel a legtöbben kölcsönözik a ruhát, kétszer meg kell gondolni, hogy megéri-e az árát, hiszen egy napig viseled. Sokszor olcsóbb vagy nagyon hasonló összegből kijöhet egy vásárolt ruha, érdemes mérlegelni.

Ne akarj más lenni az esküvődön – Randy szerint sok ara elköveti azt a hibát, hogy teljesen másnak akar mutatkozni, és olyan ruhát választ az esküvőjre, ami nem tükrözi a személyiségét, mert úgy hiszi, hogy ez az egyetlen lehetősége arra, hogy ilyen ruhát viseljen. A szakember azt mondja, ez nem jó ötlet, mert a menyasszony nem fogja magát jól érezni így. Ha valaki modern, nem biztos, hogy egy királylányos ruha teszi felejthetetlenné a napot, ha pedig inkább visszafogott személyiség, akkor nem kell a teljes alakot megmutató szűk ruhába bújni.

Kényelem, kényelem, kényelem – A szalonban felpróbálva minden ruha kényelmes vagy legalábbis elviselhetőnek tűnik, azonban egy egész napot kell eltölteni benne, így fontos, hogy még este is kapjon az ember benne levegőt, és az sem árt, ha tud táncolni. Nem szabad elfeledkezni a cipőkről sem, ha valaki egyébként nem visel magassarkút, nem most van itt az ideje a 12 centis saroknak.

Ismerd az alakod – Érdemes előtanulmányokat folytatni, mielőtt ruhavadászatba kezdesz, és utánanézni, hogy az alakodra mely fazonok passzolnak, és mi az, amit nem jöhet szóba. Széles csípőnél például nem ajánlott a sellőfazon, a alacsony nőknek pedig a túl széles, túl habos szoknya. Ha vastag a karod, nem az extrarövid ujj a jó. Ne válassz olyan ruhát, ami nem jó rád. Lehet, hogy fogyókúrát tervezel, de ne olyan fazon mellett dönts, ami egy 10 kilóval könnyebb nőn néz ki jól, mondván majd úgyis belefogyok.

Kijár neked a segítség – Ha egy szalonban nem tudnak ruhát ajánlani neked, tanácstalanok, hogy mi is lenne jó számodra, akkor inkább keress tovább. A megbízható, tapasztalt szakember tanácsa megfizethetetlen. Egy idősebb hölgyre, akinek ott lóg a centi a nyakában bátran rábízhatod magad.

Vigyél magaddal pár dolgot – Van olyan szalon, ahol biztosítanak melltartót a próbához, de inkább vigyél magaddal egy pántosat és egy pánt nélkülit, egy olyan magas cipőt, mint amilyenben az esküvődön is leszel. Sminkeld ki magad, és szárítsd be a hajad, hogy jól érezd magad a bőrödben a válogatáskor.

  • Megosztás:
hirdetés