A körömdíszítés mára önálló művészeti ággá nőtte ki magát, és az internet tele van vállalkozó kedvűeknek szóló lakkozási útmutatókkal.

Ezekben mostanában egyre gyakrabban előfordul, hogy a készítő ragasztót ken a bőrére a körme köré, hogy megvédje a bőrét a körömlakktól, majd száradás után lehúzza azt. Ezzel azonban nem sok jót tesz: a ragasztó egyrészt erősen szárítja a bőrt, így a körömágy könnyen berepedezhet, begyulladhat, másrészt az apróbb, láthatatlan sérülésekbe bejutva fertőzést és gyulladást okozhat.

Emellett a lehúzás során sérülhet a felső hámréteg, további fájdalmas sebeket kialakítva a bőrön. A ragasztóban továbbá rengeteg olyan kémiai anyag van, amit finoman szólva sem az emberi bőr ápolására találtak ki, ezért érdemes kerülni vele mindenféle közvetlen érintkezést.

Ragasztó helyett vannak, akik folyékony latexet alkalmaznak ugyanerre, ám ez sem a legjobb megoldás. Inkább használj vazelint: egy fültisztító pálcika segítségével vidd fel a körmöd köré, ez még a kiszáradástól is óv. Vigyázz, hogy a körmödre ne jusson, mert úgy ledobná a lakkot. Száradás után dörzsöld le egy zsebkendővel vagy papírtörlővel a bőrt, így könnyen lejön majd a felesleges lakk.

  • Megosztás:
hirdetés