Sokan érzelmi vagy kényelmi okokból, mások anyagi megfontolásból döntenek úgy, hogy otthon tartják az esküvő utáni összejövetelt.

Ám a szervezéskor a gyanútlan pár gyakran olyan kellemetlenségekkel szembesül, melyekre nem számított, és amelyekről nem ártott volna előre tudni ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést hozhassák meg a helyszín kiválasztásakor. Az alábbi dolgok is ilyenek: készülj fel rá, hogy felüthetik a fejüket, ha otthoni lagzit terveztek!

Nem biztos, hogy olcsóbb így

Lehet, hogy a bérleti díjat megúsznátok, ha házi lakodalmat tartanátok, de olyan rejtett kiadások viszont szóba jönnének, amire talán a legtöbben nem gondolnak. Elég hely és eszköz van az étkezéshez, vagy bérelni, esetleg venni kell még néhány bútort és kelléket? Mi a helyzet a dekorációval, az árammal, a vízzel? Mindenben segítenek a rokonok, vagy alkalmazni kell konyhai segítséget, felszolgálókat? Mielőtt eldöntitek, hogy hol legyen a lagzi, jó ötlet lehet árajánlatot kérni szimpatikus helyektől, valamint kiszámolni, hogy mindennel együtt mennyibe kerülne, ha otthon rendeznétek az összejövetelt. Könnyebb úgy választani, ha konkrét összegeket tudtok összehasonlítani, belekalkulálva azt is, hogy az esetleges többletkiadások milyen feladatokat vennének le a vállatokról, ha mégis külső helyszínen buliznátok.

A feladatok nagy része rátok vár

Ha úgy döntötök, hogy költséghatékonysági céllal nem vesztek igénybe külső segítséget, nagyon alaposan tisztázni kell, hogy ki mit csinál majd, mert csak így működhet olajozottan a dolog. Így viszont mindennel nektek kell foglalkozni a hely elrendezésétől és a dekorációtól kezdve a vendégek kívánságain át egészen a zenéig. Ez nagyon fárasztó lesz, és, bár nem lehetetlen, akadályozhatja a felhőtlen szórakozást, a kikapcsolódást és a gondtalan ünneplést.

Nem lesz egyszerű az utómunka

Ahogyan az előkészületek, úgy a lagzi utáni munkálatok sem oldódnak meg maguktól. A takarítás, a helyszín visszarendezése és a dekoráció leszedése is rátok vár majd, ami egy átmulatott éjszaka után nem a legkellemesebb érzés. Ráadásul, ha nem vettetek igénybe catering szolgáltatást, a mosogatás és a maradékok kezelése is rátok hárul. Így a jól megérdemelt pihenés helyett egy plusz műszak is vár rátok, ami még segítséggel is igen fárasztó lehet.

Fotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés