Bár eddig úgy tartottuk, hogy a gyémánt a csiszolástól éri el tökéletesen ragyogó szépségét, úgy tűnik, most a tökéletlen jön divatba.

hirdetés

Még mindig a gyémánt a friss menyasszonyok legjobb barátja, ám teljesen más formában, mint eddig. A természetességet igenlő trendek, melyek a rusztikus és bohém esküvőket éltetik, egy egészen új gyűrűdivatot is bevonzottak magukkal. A nők szíve most már a csiszolatlan, nyers gyémántért eped, melynek egyedi a formája, alakzata.

Az ötlet egészen új, a gyűrűdizájn azonban esetenként a régmúlt történelmi időkbe nyúl vissza. Láttunk már olyat, mely a kézzel megmunkált, etruszk gyűrűk formavilágára hajaz, különféle vésett díszítésekkel. Ám a modern felfogású gyűrűstílusok éppúgy elbírják a nyers gyémántot.

Arra még kíváncsiak lennénk, hogy az eljegyzési gyűrűk legújabb divathóbortja hogyan befolyásolja majd az árakat. Köztudott ugyanis, hogy a gyémánt értékét főként a csiszolása, a tisztasága, illetve a színe határozza meg, vagyis minél szebben ragyog, annál drágább ékkőről van szó. Bár a nyers gyémánt egyáltalán nem értéktelen, a csiszolás előtti ára elmarad attól az összegtől, mint ami már karátokban mérhető a megmunkálása után. Lehet, hogy ez az új trend még jobban felértékeli majd a nyers drágaköveket?

Rózsaarany foglalatban.

Sárga, afrikai nyers gyémántok díszítik az egyedi jegygyűrűt.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés