Az idei sminktrendek jól passzolnak az esküvői szezonhoz is: attól függően, hogy milyen stílusú a ruha, a nude, a vintage, de akár még a cukorkás smink is – ha virágosabb, rózsásabb színeket használsz – megállja a helyét egy esküvőn.

Akár menyasszonyként, akár koszorúslányként vagy vendégként jelensz meg a nagy napon, ezekben a sminkekben gyönyörű és divatos leszel.

Ártatlan, nude smink

A romantikus, egyszerű vonalvezetésű és különösen a matt, ekrü színű ruhákhoz a fényes, feltűnő smink helyett egy ártatlan nude smink illik a legjobban. A hangsúly itt az alapozáson van, fontos, hogy a bőröd hibátlannak látsszon.

Pirosítónak használj barackos vagy, ha kicsit sötétebb a bőröd, akár terrakottás árnyalatot, ami alá dolgozz el egy leheletnyi bronzosítót, hogy ne legyen olyan éles a határ a bőrszíned és a púder között – ezzel napcsókolta külsőt kölcsönzöl az arcodnak.

A szemhéjadon halvány, fényes barackszíneket használj, a belső szemzugba egy kevés fehéret is tehetsz, hogy világosabbá tedd a tekintetedet, a szemöldököd alatt pedig árnyékolj barnásabb árnyalattal. Az ajkaidra lágy, rózsás, természetes pasztellszínek kerüljenek.

Előkelő vintage

Mivel a vintage évek óta virágkorát éli, könnyen megtörténhet, hogy a ruhád is a múlt század valamelyik meghatározó divatvonalát éleszti újra. Akár a romantikus, finoman nőies vonalat, akár a kicsit pimasz pin up stílust csempészed az öltözékedbe, a ’20-as éveket idéző, romantikus, mégis hangsúlyos sminkjével nem lőhetsz mellé.

A hangsúly itt az ajkakon van: mindenképpen használj sminkalapozót, hogy a festék tovább a szádon maradjon, majd kontúrozd ceruzával az ajkaidat, végül egy ecset segítségével töltsd ki a keretezett részt vérvörös rúzzsal. Pirosítót egyáltalán ne, vagy csak nagyon halvány, rózsás árnyalatot használj, különben a vörös rúzzsal együtt túl erős lehet az összhatás. A piros ajkakhoz hófehér púder illik, és kötelező a vékony tusvonal a szempillák tövébe!

Édes, cukorkás

Ha modern, letisztult vonalvezetésű ruhát öltesz a nagy napra, izgalmasabbá teheted az outfitedet egy erős, cukorkás sminkkel. A hangsúly most a szemeken van: a belső szemzugba tegyél egy kevés világos, gyöngyházszínű festéket, majd az egész szemhéjadat alapozd le egy világosabb árnyalattal, a szempillák tövétől egészen a szemöldökcsontig.

Erre dolgozd rá az erősebb színű festéket úgy, hogy a szemed vonalán belül maradj – vagyis a szemhéj fölötti részre ebből már ne kerüljön. Egy cicás szemhéjtussal még rafináltabbá teheted a make upot. Válassz vizes fényű, világos árnyalatú rúzst és barackos pirosítót hozzá.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés