A lánykérés hevében könnyű olyan döntést hozni, ami a kezdeti fellángolást követően csalódottságra ad okot.

A következő tipikus hibákra ügyelve elkerülheted ezt az érzést, légy résen, ha esküvőszervezésbe fogsz!

Az ünnepség típusa

Nagyon könnyű az elkapkodott tervezés hibájába esni. A lánykérést követően a jövendőbeli arák rögtön tervezgetni kezdik a dekorációt, a menüt, a helyszínt és természetesen a ruhát is korábbi benyomások alapján, mindezt anélkül, hogy valójában tisztáznák magukban, milyen típusú esküvőt szeretnének, és erre mekkora büdzsét tudnak fordítani. Először is, érdemes eldönteni, szűk, családi körben rendezett vagy több száz fős lakodalmat szeretnél-e, mindezt szorosan összevetve azzal, mennyi pénzt akarsz vagy tudsz erre fordítani. Ha ezt kitaláltad, akkor kezdj csak a részletek kidolgozásába, mert így biztosan nem fog nagy csalódás érni.

Ruhaválasztás

Az esküvői ruhapróba egyik legveszélyesebb területe, amikor a menyasszony első látásra beleszeret egy ruhába anélkül, hogy az árával tisztában lenne. Mielőtt magadtól végigböngésznéd a lehetőségeket, érdemes egy fix árat meghatározni, amit nem léphetsz át a kölcsönzéskor, majd ezt közölni a ruhaszalon munkatársával is.

Ő ez alapján tudni fogja, hogy melyek azok a ruhák, amelyek tényleg szóba jöhetnek, innentől pedig a stílust is könnyebb lesz meghatározni – ez különösen praktikus, ha több ruhafazon is tetszik, mert így könnyebb lesz kiválasztani a végső darabot.

Frizura és smink

A legtöbb menyasszony azt gondolja, hogy a mindennapok egyhangúságát az esküvőre készíttetett frizura és smink töri meg, pedig ez veszélyes játék. Könnyen idegennek érezheted a belőtt tincseket és az erős sminket, ha a hétköznapokon ezekre egyáltalán nem fordítasz ekkora hangsúlyt. Ha például sosem fogod össze a hajadat, akkor nem érdemes kontyot csináltatni a nagy napra, ugyanez érvényes a füstös szemekre, ha nem szoktad ennyire erőteljesen hangsúlyozni a tekintetedet, most sem fog tetszeni. Érdemes inkább azt a frizurát és sminket választani, amit amúgy is gyakran használsz, csak egy icipicit ünnepibbé téve, ugyanis nincs lehangolóbb annál, mint amikor egy menyasszony csúnyának érzi magát.

  • Megosztás:
hirdetés