A hideg évszakban szinte minden a bőrünk ellen van. Mínusz fokok, szél, jeges csapadék és mindezek ellenkezője, amint belépünk egy fűtött helyre. Télen ezért még nagyobb szükségünk van az ápolásra, kényeztetésre. A kézápolás nem a modern civilizáció igénye, gondolj csak bele, mennyit moshattak, mosogathattak régen a nők, és ez milyen hatással lehetett a bőrükre.

Próbálkoztak is számos megoldással: már az ókorban használtak különböző állati és növényi olajokat, zsírokat, többségük a mai napig jelen van a kozmetikai termékekben. A vegyészet fejlődésével természetesen megjelentek új megoldások is, amelyek azonban sokszor hosszú távon nem feltétlenül a legjobbak. A kőolajszármazékok például komoly mumust jelentenek az érzékeny bőrűek számára és akkor a különböző színezékekről, tartósítószerekről még nem is beszéltünk. A környezeti terhelés növekedésének, az allergiás reakcióknak és a felelős gondolkodásnak köszönhetően új, de legalábbis számunkra eddig ismeretlen alapanyagok jelentek meg az elmúlt években a szépségiparban. A bőrápolás sztárja immáron évek óta a shea vaj, amely diadalmenetben hódította meg a világot és bizony a legkevésbé sem érdemtelenül.

A Közép-Afrikából származó alapanyagot a shea vagy másképpen karitéfa magjából nyerik ki és már nyersen is fantasztikus. Tulajdonságai lenyűgözőek: táplál, hidratál, nyugtat, ajakápoló, sebgyógyító, természetes fényvédő, és még sorolhatnánk. Mivel a karitéfának húsz évre van szüksége a termővé váláshoz, szinte csak vadon nő. A helyiek szentnek tartják, tiszteletük jeléül csak nők szüretelhetik gyümölcsét, de ők is csak a földről. Nők szedik fel, tisztítják, porítják majd vízzel vajjá köpülik.

Természetes alapanyagok a szépségért

A L’Occitane az elsők közt ismerte fel a shea vaj jelentőségét, így a karitéfa kincse már több mint 20 éve van jelen a márka termékeiben. A shea vaj jótékony hatását semmi nem bizonyítja fényesebben, mint hogy a L’Occitane vásárlóinak 10 kedvenc terméke között az első helyen szerepel a márka shea vajas kézkréme.

A L’Occitane számára mindig is fontos volt az alapanyag forrása és a termelőkkel való viszony. Ezért a márka termékeiben Burkina Fasoban élő nők által készített, köpült shea vajat használnak, amelyet méltányos kereskedelmi áron vásárolnak fel. A kölcsönös együttműködés jegyében a L’Occitane iskolákat is létrehozott a térségben, ezen keresztül segítve, hogy a nők minél önállóbbá válhassanak és saját vállalkozást indíthassanak.

A L’Occitane-nál komolyan veszik az ünnepekkel járó varázslatot, ezért idén karácsonyra is mesés illatokkal és további csodás hatóanyagokkal párosították a shea vajas kézkrémet. A Csodálatos virágok kollekció piros gyümölcsök illatát rejti a peónia és a rózsa puha jegyeivel ötvözve, míg a Varázslatos levelek sorozat verbéna és mogyorólevél kivonattal gazdagított illatát a vanília meleg jegyei teszik tökéletessé.

A gyűjtőket pedig a limitált kiadású shea vajas kézkrémek hozhatják lázba. Mangóvirág, sivatagi rózsa, hibiszkusz virág vagy kakaó virág – nem a könnyű a döntés, ugye?

  • Megosztás:
hirdetés