A tavasz az egyik legnépszerűbb esküvői szezon, mert ilyenkor még nincs túl meleg, és az ébredező, friss természet szebb, mint valaha.

Ám bármennyire is szeretnék ebbe a hitbe ringatni magukat a házasulandók, ez az évszak sem tökéletes, több olyan váratlan kellemetlenséget is okozhat, amire előzőleg nem számított sem az ifjú pár, sem a násznép. Elfogulatlanul kell szemlélni a helyzetet, és fel kell készülni azokra a dolgokra is, melyekre nem szívesen gondol az ember, és amelyekről reméli, hogy nem fognak bekövetkezni – az alábbi három eset is ilyen.

Szerelem a levegőben – na meg a pollenek

Tavasszal a fák virágozni kezdenek, és ezzel együtt kezdetét veszi a pollenszezon. Különösen nehéz időszak ez az allergiások számára, és a helyzet súlyosságát fokozhatják a díszítésként használt virágok vagy akár az esküvői csokor is. Mindegy, hogy a menyasszonyt, a vőlegényt, a koszorúslányok egyikét vagy bárkit a meghívottak közül érint a probléma, fontos, hogy bekészítsen egy túlélőkészletet, ami tartalmaz zsebkendőt, szemcseppet, orrspray-t és a jól bevált allergiagyógyszerét.

A magassarkú halála a laza talaj

Az év azon szakában, amikor éjjel még megfagyhat a föld, sokkal lazább a talaj, mint egy száraz, nyári héten. Ha már rég elolvadt a hó, és az eső sem esett napok óta, tavasszal akkor is készülni kell rá, hogy a nedvesebb viszonyok miatt bizony, könnyebben elsüllyed a magas sarkú cipő, ami nemcsak azzal jár, hogy saras lesz a topán, de félő, hogy a sarok még le is törik egy óvatlan lépésnél. Olyan cipőt kell választani, aminek egy kicsit szélesebb a sarka, ez stabilabban megáll a puha talajon is, és úgy egyébként pedig igyekezni kell mindig a betonon, járdán, kemény felületen maradni.

A frizura legnagyobb ellensége a magas páratartalom

Nemcsak a talaj, de a levegő is nyirkosabb lehet tavasszal a megszokottnál, és ez nemcsak eső után igaz. Jól jön ilyenkor egy kis extra hajlakk, valamint egy kis tükör néhány alap sminkkellékkel a kézitáskában, szütyőben, hogy az ember bármikor megigazíthassa a külsejét, ha fényképezésre kerülne sor.

  • Megosztás:
hirdetés