Már korábban bemutattuk Megan Jayne-t, az egykor anorexiás lányt, akin ma már van pár plusz kiló, és büszkén vállalja a narancsbőrét is.

A lány a Bodyposipanda elnevezésű Facebook-oldalán néhány napja két fotó kíséretében elmondta a véleményét az igazi női testről, és ezt senki sem tudta volna jobban megfogalmazni.

Milyen egy igazi női test?

“Többé már fogalmunk sincs róla, hogy néz ki egy valódi test. És nem, nem úgy értem, hogy ‘az igazi nőkön van mit fogni’ (a fenébe az ilyen testszégyenítő marhaságokkal, minden nő igazi). Úgy értem a valódit, hogy nyers, nem szerkesztett, nem beállított, nem javított, igazi. Testek minden szögből, nemcsak a legelőnyösebbekből. Olyan sok gondosan beállított, profi modell testét látjuk, hogy a sajátunkat lassan elkezdjük hibásnak látni.

Abnormálisnak. Csúnyának. De valójában nincs olyan, hogy rossz test, annak ellenére, hogy ezt tanítják nekünk. Valahányszor közzéteszek valamit a hasam hurkáiról, megjelenik egy sereg testszégyenítő, készen arra, hogy ocsmánynak, egészségtelennek és értéktelennek nevezzenek. De tudjátok mit? A legtöbb nőnek hurkás a hasa, amikor ül. Ugyanúgy, ahogyan a combja is narancsbőrös, a szeme is karikás, vannak hegek és pattanások a bőrén, és egy millió más ‘tökéletlenség’, melyet megtanultunk problémaként felfogni.

A testünkről alkotott elképzelésünk annyira torz, hogy a legtöbb ember dicsérné a lányt a bal oldalon, és elítélnék a jobb oldali lányt anélkül, hogy észrevennék, hogy egy és ugyanaz a személy. Nos, átkozottul keményen dolgoztam, hogy megszeressem a testem mindkét oldalát, és nem engedem, hogy az egyedi jellemzőimet a világ hibákká fesse, amiket javítani kellene.

Tehát ezt üzenem nektek – méltó vagy arra, hogy szeresd magad bármilyen szögből. Szép vagy beállítva és anélkül is. Megérdemled, hogy elfogadd önmagad minden egyes részét. És sokkal több vagy, mint egy test.”

  • Megosztás:
hirdetés