A szezon egyik legdivatosabb kabátfazonja a hosszú, térd alá vagy bokáig érő kabát. Ezt viselheted elegánsan vagy vagány stílusban is, de arra is figyelj, hogy az alakodnak megfelelő szabást válassz.

Adunk néhány tippet, mellyel tökéletessé teheted a megjelenésedet a sokak által félt hosszú kabátban.

Ilyen szabást válassz!

Ha téglalap, fordított háromszög vagy alma alakod van, jól áll majd az egyenes szabású kabát, mert nem domborodik ki a kényes helyeken, viszont nyújtja, és karcsúbbnak mutatja a testet. A körte alakhoz viszont érdemes deréknál szűkebb, karcsúsított szabást választanod, mert így a csípőd sem töri meg a kabát esését. Ha alacsony vagy, vagy van rajtad néhány kiló plusz, bokáig érő kabátot viselj, ha pedig magas vagy, a térd alatt, lábszárközépnél végződő fazon az ideális számodra.

Hogyan kerüld el a kövérítő hatást?

Ha tovább szeretnéd fokozni a kabát karcsúsító hatását, olyan darabot válassz, melynek a derekán van egy öv. Amennyiben kigombolva viseled a kabátot, optikailag jó pár kilót lefaraghatsz az alakodból, és ugyanezt érheted el, ha magas sarkú vagy éktalpú csizmával párosítod.

Óvatosan a színekkel!

A világos színek a hosszú kabát esetében is kövérítenek, így, ha a karcsúsítás a célod, inkább sötétbarna, sötétszürke vagy fekete darabot viselj. Ha viszont nem az alakod vékonyítása a fő szempont, bátran válassz teveszínű, bézs vagy világosszürke kabátot, ezek a színek nagyon divatosak idén.

  • Megosztás:
hirdetés