Bizonyára te is tartós és boldog házasságot szeretnél: ennek eléréséhez az első fontos lépés annak felismerése, hogy a sorsotok jelentős része a saját kezetekben van.

Jill Dictrow párterapeuta szerint, ha a következő öt apró, ám döntő jelentőséggel bíró szokást a mindennapjaitok részévé teszitek, jó eséllyel sikerrel jártok majd!

Fontos a humorérzék

Nincs menthetetlen helyzet, amíg a pár tud együtt nevetni még krízishelyzetben is – sőt, akkor a legfontosabb Jill Dictrow szerint. A humorérzék megléte éppen annyira szükségszerű a házasságban, mint az élet bármely más területén.

Hagyd békén a gyenge pontokat!

Egy idő után mindenki kiismeri annyira a párját, hogy tudja, mik a gyenge pontjai, és mivel lehet felbosszantani. A szakértő hangsúlyozta, hogy ezekkel nem szabad visszaélni, lehetsz bármennyire dühös vagy sértett.

Csók

Jill Dictrow úgy gondolja, hogy a csók hiánya a szex elmaradásához vezet, ez pedig egyenlő az intimitás megszűnésével. Mindegy, hány évesek vagytok, soha ne mondjatok le a csókolózásról!

Kompromisszumkészség

Nagyon fontos, hogy mindkét fél képes és hajlandó legyen a kompromisszumra, hiszen nincs az a kapcsolat, ahol mindig mindenben egyezne a felek véleménye vagy szándéka. Időről időre engedni kell, hol az egyiknek, hol a másiknak, és később nem szabad az ilyen eseteket felhánytorgatni.

Ne hátrálj ki a vitából!

Sose szálljatok ki úgy egy veszekedésből, hogy nyitva hagyjátok a témát, nem találtok mindkettőtök számára kielégítő megoldást, és elvarratlan szálak lógnak a levegőben. Muszáj megtisztelni a másikat azzal, hogy odafigyelsz a problémára, és minden erőddel a megoldásra törekszel, persze ez oda-vissza kell, hogy működjön.

  • Megosztás:
hirdetés