Az esküvőszervezés egyik legfontosabb része a helyszín kiválasztása, ami nem mindig bizonyul egyszerűnek.

hirdetés

Hacsak nincs elképzelésed egy konkrét helyről, ahol minden adott, hogy a nagy nap gördülékenyen teljen, számos szempontot figyelembe kell venni, mielőtt döntesz. Tedd fel magadnak a következő kérdéseket, és, ha mindre megvan a válaszod, közelebb leszel a megoldáshoz, és könnyebben határozol majd arról, hol legyen az esküvő.

Egy helyen lesz az esküvő és a lagzi?

Ma már nemcsak a városháza házasságkötő termében lehet megesküdni. Az anyakönyvvezetők általában vállalják, hogy a pár kérésére kimennek külső helyszínre az előre megbeszéltek alapján, de ez persze többletköltséggel jár. Ugyanakkor nagyon praktikus, ha nem kell az egész násznépnek egyik helyről a másikra vándorolni – viszont, ha van olyan, akit a szertartásra hívnál, de a fogadásra nem, az kellemetlenséget okozhat. A külső esküvőre általában szállodákban, rendezvénytermekben van lehetőség.

Mire elég a büdzsé, és mennyien lesztek?

Helyszínt bérelni nem olcsó, ezért vedd számításba az esetleges ezzel járó költségeket. Elég pénzed van arra, hogy a vendégeket utaztasd, esetleg el is szállásold éjszakára? Ha nem, mindenképpen olyan helyet válassz, ahová a meghívottak legnagyobb része könnyen és gyorsan eljut. Érdeklődj a környéken, nézelődj, vesd össze az árakat, és máris közelebb leszel a megoldáshoz. Ha viszont belefér az utazás és a szállás is, gondolkodj tovább. Persze az is fontos, hogy hányan hivatalosak a lagzira. Egy százfős násznép nem fér be egy kisvendéglőbe, viszont a szűk család részére nem érdemes kibérelni egy egész rendezvénytanyát.

Milyen lesz az esküvő stílusa?

Mivel fontos a dekoráció és a téma is, döntsd el, hogy olyan helyszínt szeretnél, ahol adott a díszítés, vagy inkább olyat, ahol nektek kell róla gondoskodni – ez máris leszűkíti a kört. Emellett nemcsak a külsőségekre kell odafigyelni: csendes, nyugodt vacsorára vágysz, vagy egy eget rengető, zenés-táncos bulira, esetleg valahol a kettő között? Nem mindenhol van lehetőség a hangos tombolásra, más helyen viszont kifejezetten erre rendezkedtek be.

  • Megosztás:
hirdetés