Születésnap egy évben egyszer van, ilyenkor általában a nők szeretik különleges és egyedi ruhákban ünnepelni az elmúlt évet, azt ugyan már kevésbé, hogy egy évvel idősebbek is lettek, de a csodálatos ruhaköltemények ezt is feledtetik velük.

Azt, hogy erre az alkalomra milyen stílusú ruhát és kiegészítőt válassz, több minden meghatározza. Függ a kortól, a rendezvény helyszínétől, az alkatodtól, legfőképpen pedig a stílusodtól.

Korodat tekintve

Ha a fiatalabb korosztályt, akár a gyermekeket nézem, nagyon aranyos megoldásokkal találkozom. Szalagos, hercegnős, flitteres, színes ruhák, amelyek megfelelőek egy szülinapi zsúrra. Kisfiúknál édes csokornyakkendős változatokat is látok. Ha már idősebb vagy, akkor nyilván figyelned kell, hogy milyen a társaság, mi az, amit a körülötted lévők befogadnak, és ami a korodhoz illik.

A rendezvény helyszínét tekintve

Ha egy vacsorára mész a családoddal vagy a pároddal, akkor nyilván az outfitednek is helyhez illőnek kell lennie. Lehet csinos fazonú, lehet rajta egy-két plusz, ami feldobja, de semmiképpen se ess át a partizós feelingbe.

Alkatunkat tekintve

Nemcsak a mindennapi öltözködésednél kell óvatosan bánni a fazonnal, de egy alkalmibb ruhát tekintve is. Ha homokóra alkattal rendelkezel, akkor szerencsés vagy, hiszen az A-vonal, a szűk vagy egyenes fazon is megfelelő választás lesz. ha viszont alma alkatod van, tehát hasra hízol, akkor a különböző, hasrésznél kialakított hagymás megoldások tökéletesen takarnak. Ezzel szemben a körte alkatnak is megvan a legelőnyösebb fazonja, ami nem más, mint az A-vonal.

Mindig azt szoktam mondani, hogy mindenki a legvékonyabb, legelőnyösebb testrészét hangsúlyozza, semmiképpen sem ajánlott, hogy nagy ruhákban akard takarni magad, hiszen ezek még inkább nagyítanak.

A stílust tekintve

Ha a mindennapi életben konzervatívabb vagy, akkor egy kevésbé extravagáns vonalon indulj el, hogy mindenképp jól érezd magad az este folyamán. Ha egyébként is széles a ruhatárad repertoárja a divat tekintetében, akkor nyugodtan alkalmazz ütősebb, feltűnőbb darabokat. Gyönyörű erre az alkalomra a csipke, a flitteres kialakítások, a csipkebetétek és az itt-ott felbukkanó kivágások az anyagon. Színek tekintetében is lehetsz merészebb, csak tartsd szem előtt, hogy mely színek passzolnak hozzád a leginkább.

Ha a cikk ellenére sem tudod, hogy mi is az, ami pontosan jól állna neked, akkor látogass el az oldalamra, és jelentkezz be egy ingyenes stílustanácsadásra. A Háda üzletünkben, egy csajos nap keretein belül felöltöztetlek, és ellátlak kiváló praktikákkal.

Ágoston Bettina
Stylist – Háda

  • Megosztás:
hirdetés