Mindenki olyan esküvőről álmodik, ahol a vendégek csodásan érzik magukat, és úgy mennek haza, hogy még sokáig szép emlékeket őriznek az eseményről.

Talán éppen ebből a törekvésből fakad az is, hogy sokan olyan dolgokra adnak ki egy kisebb vagyont, ami felejthető, és ami nélkül éppen olyan színvonalas lenne a nagy nap, mint vele. Az ilyen dolgokat a násznép általában észre sem veszi, ezért teljesen felesleges költeni rájuk. Mutatunk néhány példát.

Programfüzet

Jó, ha a vendégek tudják, hogy pontosan mi lesz a menetrend az esküvőn, de nem kell túlzásba esni. Nálunk is egyre elterjedtebb az a trend, hogy mindenki személyre szóló programfüzetkét kap, amiben részletesen le van írva, hogy mi fog történni, és mikor. Ezek előállítása nem kevés pénz, ráadásul vagy a kukában, vagy a szekrény mélyén landolnak. Tudasd inkább már a meghívón a nagy nap menetét, vagy ha ekkor még nem vagy vele tisztában, készíttess egy nagy táblát, amit helyezz el jól látható helyen a lagzi helyszínén, így mindeni megnézheti, aki kíváncsi rá.

Köszönőajándékok

Szintén külföldi szokás a köszönőajándék, melynek lényege, hogy az ifjú pár valami tárgyi aprósággal kedveskedik a násznép minden egyes tagjának. Hagyománya már hozzánk is begyűrűzött, pedig senki sem várja el, hogy a süticsomagon kívül más útravalóval is ellássák egy esküvőn. Ráadásul nagyon nehéz, ha nem lehetetlen olyasmit találni, ami nem drága, nem butaság, és mindenkinek tetszik, aki megjelent a lagzin. Ha van valami szuper ötleted, valósítsd meg nyugodtan, de ha több fejtörést és stresszt okozna ez a kiadás, mint örömet, akkor inkább engedd el a témát – senkinek sem fog feltűnni.

Bármi, amit drága, de soha többé nem fogod használni

Természetesen nem a ruhára gondolunk, hanem az olyan tárgyakra, mint a drága étkészlet, a finom szövetből készült abrosz vagy más értékes, sokba kerülő holmi, ami csak megdobná a büdzsét, de valójában költséghatékony módon is pótolható.

Fotók: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés