Minden menyasszony életében eljön a pillanat, amikor szembesül a kérdéssel: jobban jár, ha csak bérli az esküvői ruháját, vagy a megvásárlás a helyes döntés?

Ha te is találkoztál már a dilemmával, sőt, ha éppen aktuális a kérdés, akkor a következőket kell mérlegelned a nagy döntés előtt!

Mennyit tudsz rááldozni?

A ruhabérlés és a ruhavásárlás két külön árkategóriában mozog, ezért, ha meghatározott keretből gazdálkodsz, előbb azt kell átgondolnod, mennyit tudsz rááldozni. Amíg a bérlés olyan 100-200 ezer forint között mozog – nyilván bolttól és ruhától függően -, addig a megvásárlás ennek akár a duplájába is kerülhet.

A bérelt ruha egyébként semmivel nem rosszabb, mint az, ha vásárolnál, nagyon odafigyelnek arra, hogy tisztán tartsák, és úgy tűnjön, mintha teljesen új lenne, tehát ne ez legyen a döntő szempont.

Érzelmi érték

Szép dolog, hogy a dolog érzelmi oldalát is megpróbálod belőni, de őszintén, mennyi esély van rá, hogy ismét belebújsz majd a ruhába? Nyilván nem ez lesz az állandó otthoni viseleted, ha pedig úgy alakulna, hogy valaha ismét férjhez mész, egészen biztosan nem ebben a ruhában szeretnéd majd megtenni.

Érzelmi okokból csak akkor érdemes ruhát venni, ha úgy gondolod, ez később öröklődhet a családban. Az már más kérdés, hogy a gyermeked, unokád vajon hogyan vélekedik majd egy retró darabról.

Helyfoglaló

Most még valószínűleg azt gondolod, hogy egy ruhával több vagy kevesebb a szekrényben már nem számít, de, amikor a család bővül, a hely pedig egyre szűkösebb lesz, az a ruha igenis teherré válik majd, és valószínűleg egy dobozban végzi a pince egyik eldugott sarkában.

Persze megteheted azt is, hogy a vásárlás mellett döntesz, aztán az esküvő után eladod a darabot, ma már ez egyáltalán nem furcsa, és te is jól jöhetsz ki belőle anyagilag, de ebből a szempontból is hasznosabb, ha inkább a bérlés mellett voksolsz.

  • Megosztás:
hirdetés