Az esküvő a felszabadult örömről is szól, ám ez nem jelenti azt, hogy nem kell betartani bizonyos szabályokat a gördülékeny és felhőtlen ünneplés érdekében.

Nézd meg, melyek azok az aprónak tűnő, ám komoly befolyásoló erővel bíró illemtani bakik, melyek miatt sokan rossz szájízzel gondolhatnak majd vissza a nagy napra.

Hívatlan kísérő

Az esküvői meghívón általában közlik, ha partnerrel várnak az eseményre, de, ha ez nincs külön feltüntetve, mégis vinnél magaddal kísérőt, előtte ki kell kérned az ifjú pár engedélyét, hiszen illetlenség másodmagaddal érkezni, ha egyedül számítottak rád. Ezzel nemcsak magadat és a partneredet hozod kellemetlen helyzetbe, de a vendéglátókat is, hiszen nem számoltak a plusz egy fővel sem az ültetésnél, sem az ételadagok kiszámolásánál.

Elmaradt válasz

Ha meghívnak egy esküvőre, a lehető leghamarabb válaszolj, hogy részt tudsz-e venni rajta. Szóban, telefonon vagy e-mailen is válaszolhatsz, ha pedig a partnerkérdést is tisztáztátok, add meg a kísérőd nevét is, hogy ültetőkártyát készíthessenek neki.

Kulisszafotók

Manapság már nem kell a fotósra várni, sokan készítenek a saját fényképezőgépükkel, telefonjukkal fotókat az esküvőről. Az okostelefonról lehetőséged van azonnal megosztani a képeket a közösségi oldalakon is, de ezt ne tedd meg a vőlegény és a menyasszony hozzájárulása nélkül, hiszen nem tudhatod, hogy viszont akarják-e látni magukat és az ünnepet a Facebookon vagy az Instagramon már az esküvő másnapján.

Csörgő telefon

Az ördög nem alszik, így, ha elfelejted lehalkítani a telefonodat a szertartás előtt, biztosan akad valaki, aki pont abban a fél órában akar elérni téged. Inkább már az esküvőre menet intézd el a lenémítás kérdését, de az sem baj, ha erre a kis időre kikapcsolod a telefont, mert nagyon kellemetlen, ha megszólal, esetleg bezavar a mikrofonba, amikor nem kellene.

Vendég fehér ruhában

Ma már lazultak az esküvői ruha színére vonatkozó kritériumok, de a legtöbben még mindig fehér menyasszonyi ruhában állnak az oltár elé. Éppen ezért továbbra is érvényes, hogy vendégként nem illik hófehérben érkezni. Ha mégis világos színű ruha mellett döntesz, mindenképpen mintás darabot válassz.

  • Megosztás:
hirdetés