Érdemes előre letisztázni az ifjú pár és a hozzájuk legközelebb álló meghívottak körében, hogy milyen feladatok férnek bele számukra, és melyek azok a szokások, amelyeket inkább ki kellene hagyni a lagzi tervezetéből.

Az alábbi négy gyakori hagyomány az, ami dilemmát okozhat, ezért, mielőtt kész tények elé állítanátok az érintetteket, érdemes rákérdezni náluk, hogy nem lenne-e kínos számukra a dolog.

Esküvői beszéd

Nálunk is egyre nagyobb divatja van az esküvői pohárköszöntőnek. A magyar esküvőkön általában a vőfély a szószóló, de vannak, akik fontosnak érzik, hogy a rokonaik, barátaik vagy esetleg ők maguk is ejtsenek néhány mondatot az ünnepély helyszínén.

Ha van olyan a vendégek között, akinek nem okoz gondot a nyilvános beszéd, és megbízol benne annyira, hogy ilyen fontos dologra kérd, még jól is elsülhet a dolog, ám, ha a felkért személy kínosnak érzi a dolgot, és előre stresszel tőle, inkább ne erőltessétek, mert mindenkinek kínos élmény lehet belőle.

Csokordobás

Szintén új hagyomány, és a vendégsereg összetételétől függ, hogy a menyasszonyi csokordobás milyen hangulatban zajlik. A szingli nők számára kellemetlen lehet a helyzet, és a menyasszony is sajnálhatja erre áldozni a bokrétát. Ha tudod az egyedülálló barátnőidről és családtagjaidról, hogy nem lesz kínos számukra tolakodni a virágaidért, érdemes egy másik csokrot is csináltatni erre a célra.

Rejtegetni a ruhát a vőlegény elől

A babona szerint balszerencsét hoz, ha a vőlegény meglátja a menyasszonyi ruhát a ceremónia előtt. Ez valóban csak babona, nem több, és bajossá teheti az előkészületeket is – például a fotózást, amit az esetek többségében az esküvő előtt szoktak megejteni.

Cipőből ivás

Rengeteg esküvői játék van, ami az ifjú pár és a násznép szórakoztatására szolgál, de megesik, hogy nem őszinte a mosolya annak, akinek teljesítenie kell a feladatot. Ide tartozik az, amikor a vőlegénynek a menyasszony cipőjéből vagy az ebbe helyezett kis pohárból kell innia. Az ilyen és ehhez hasonló feladatok általában nem szolgáltatnak akkora humorforrást, hogy az érintettek akkor is rávegyék magukat a buli kedvéért, ha egyébként minden porcikájuk tiltakozik a feladat ellen.

  • Megosztás: