Eláruljuk, tökéletes esküvő nincs. Mindig van olyan helyzet, ami nem a vártak szerint alakul, ez pedig a menyasszonyokat általában igazán megviseli. Ám azért, hogy ezt nagyrészt elkerülhesd, célszerű konkrétan beosztani minden egyes percet ezen a napon.

A profi esküvőszervezők titka, hogy forgatókönyvet készítenek a nagy nap első pillanataitól az utolsóig. Beleértve ebbe, hogy mikor kell reggel felkelni, mennyi időt lehet a fodrász székében tölteni, mikor jön el a boldogító igen kimondásának időpontja, a menyasszonytánc ideje. Ez talán kissé meghökkentőnek és kényszeresnek tűnik, de valóban segíthet abban, hogy megkíméld magad a felesleges idegeskedéstől.

Készíts forgatókönyvet!

Bár egy komplett forgatókönyvet itt most nem sorolunk fel tételesen, mert elég sokáig tartana, az alábbiakat mindenképpen tüntesd fel benne: reggeli – nélküle ne is kezdj neki a napnak -, fodrász, sminkes, készülődés egyénileg, fotózás – ha még az esküvő előtt megejtenétek -, polgári és egyházi szertartás, gratulációk fogadása, csoportképek készítése, vacsora ideje, menyasszonyi torta felszolgálása és a menyasszonytánc. Percre pontosan írd fel őket, tehát például fodrász 10 órától 11-ig. Mindegyikre érdemes ráhagyni 10-15 percet, mert a csúszások elkerülhetetlenül lesznek, de, ha valahol spórolsz az időn, azt át tudod egy másik részbe csempészni.

Ezek mellett nem árt, ha valahová kis megjegyzésbe felírod a fotós, videós, vőfély, virágos, illetve az egyéb külsős segítők elérhetőségét, így, ha valamilyen probléma merülne fel, nem kell hosszú perceket vesztegetned azzal, hogy előkeresd őket valahonnan.

Azt javasoljuk, hogy a forgatókönyvből készíts egy példányt az anyukádnak, anyósodnak, testvérednek vagy esetleg a koszorúslányok valamelyikének is, hogy ők is tudjanak intézkedni, amennyiben szükség lenne rá.

  • Megosztás:
hirdetés