Jó esetben csak egyszer van esküvőd az életben, ezért fontos, hogy ez a nap arról szóljon, hogy ti mit akartok, és nem szabad kényelmetlenül érezni magatokat.

Éppen ezért érdemes kihúzni a vendéglistáról azokat, akiket csak kötelességből hívtatok volna meg. Íme, azok, akiknek nem kell esküvői meghívót adnod.

A főnököd

Persze, ha annyira jó barátságban vagy a főnököddel, hogy szeretnéd, hogy ott legyen az esküvődön, nem is kérdés, hogy meghívd-e, ám, ha csak azért invitálnád életed egyik legfontosabb napjára, mert úgy érzed, hogy megköveteli a protokoll, inkább ne tedd! Manapság már egyáltalán nem divat megsértődni az ilyesmin, sőt, lehet, hogy a főnök sem szívesen menne el egy számára ismeretlen család bensőséges ünnepére.

A kollégák

Ez egy fokkal nehezebb kérdés, hiszen elképzelhető, hogy van olyan kollégád, akivel szorosabb a kapcsolatod, mint a többiekkel, és őt viszont szívesen látnád az esküvőn. Nem érvényes a vagy mindenkit, vagy senkit szabály, hiszen általában mindenkinek megvannak a maga klikkjei, így nyugodtan hívd meg azokat, akiket szeretnél – már ha van ilyen -, és hagyd ki a listáról azokat, akikkel csak munkahelyi kapcsolatod van. Ne feledd, az sem baj, ha senkit nem hívsz meg a munkahelyről.

A szülők barátai

Előfordulhat, hogy a szülők szeretnék, hogy meghívd bizonyos barátaikat, akik szintén meghívtak titeket egy korábbi esküvőre, ám, ha te ezt nem szeretnéd, fontos, hogy tisztázd velük még az elején, mielőtt partizánakcióba kezdenek, és megemlítik a cimboráknak a nagy nap dátumát. Teljesen érthető, ha nem szeretnél számodra idegen arcokat látni a lagzin, és ezt az ősöknek is illik megértenie.

  • Megosztás:
hirdetés