Az esküvői költségek tekintetében nem árt résen lenni, mert a felesleges formaságok elhagyásával akár több tízezer forint is megspórolható.

Nem hiszed? A következő sorokban bebizonyítjuk, hogy mennyire így van. Olvass tovább!

Ajándék a násznépnek

A külföldi szokás, miszerint a násznépet a lagzi keretében meg kell ajándékozni, egyre szélesebb körben terjed itthon is, mondhatni, sajnos. Ez ugyanis tényleg felesleges pénzköltés, még akkor is, ha az egy főre jutó ajándék ára alig pár száz forint, hiszen az emberek nem azért jönnek el az esküvődre, mert ajándékot várnak tőled, hanem, mert veled akarnak lenni ezen a napon. Gondolj csak bele, ha van ötven vendéged, és mindre ráköltesz mondjuk alsó hangon 500 forintot – ennél olcsóbban aligha jöhetsz ki belőle -, az már 25 ezer forint. Ennek a pénznek nyilván jobb helye is lehetne.

Köszönőlevél

Szintén Amerikából átvett úri muri, hogy az esküvőn megjelenteknek köszönőlevél jár, méghozzá hasonlóan cikornyás körítéssel, mint amilyen a meghívó volt. Mire is jó ez? Leginkább arra, hogy aztán a papírgyűjtésben végezze.

Ha úgy gondolod, ténylegesen szeretnél köszönetet mondani az egybegyűlteknek, azt megteheted magán az esküvőn is, akár egy beszéd keretében, akár külön-külön köszöntve az embereket, sőt, bármikor e-mailben is, ami semmibe nem kerül.

Vendégkönyv

Nem állítjuk, hogy a vendégkönyvre nincs szükség az esküvőn, de itt sem érdemes elragadtatni magadat. Egy szebb borítású vendégkönyvért – főleg, ha kimondod a bűvös esküvő szót a boltban – több ezer forintot is elkérhetnek tőled. Szerencsére a papír-írószerekben már nagyon szép emlékkönyveket lehet kapni, melyek ugyan kisebbek, mint egy klasszikus vendégkönyv, de arra gondolj, hogy ugyanolyan nagy szeretettel íródnak majd bele a jókívánságok, mint a nagy, túlcsicsázott változatban.

  • Megosztás:
hirdetés