A tavaly a Femina által nagy sikerrel megrendezett White Caviar divattervezői pályázat egyik döntősét, Béres Blankát kerestük fel ezúttal a pályázat nyertesei közül, hogy megnézzük, milyen lett az új kollekciója, és megkérdezzük a további terveiről. Alább a vele készült interjúnkat olvashatjátok.

– Mi történt veled a Femina White Caviar divattervezői pályázata óta?

– A nyeremény lehetővé tette, hogy végre elkezdhessem a saját márkám építgetését. A verseny óta elkészült a márka logója, elindult a márka Facebook-oldala. Dolgozunk a weboldalon, amit az első, 2015-16-os őszi-téli kapszulakollekcióval indítunk, és a jövőben majd tovább bővítjük.

Amire pedig a legbüszkébb vagyok, az az, hogy nemrégiben kértek fel a Supermodell of the Year 2015 budapesti modellverseny hivatalos designerének. Ezt a megtisztelő feladatot is a White Caviar pályázatnak köszönhetem, ahol felfigyeltek a különlegesen díszített kabátra. A gálaest 2015. november 27-én került megrendezésre a Deák Palotában, ahol az őszi-téli kollekció legszebb darabjait mutattuk be.

– Az új kollekciódnál mi volt a fő inspirációs vonal?

– Az új kollekciómban a kagylók, a bennük hosszú idő alatt kifejlődő igazgyöngyök ihlették a kollekciót. Anyaghasználatában törekedtem a modern, aktuális színekre, illetve trendekre, formájukban pedig megmaradtak az általam képviselt letisztult, nőies szabásvonalak. Díszítettségükben a gyöngyök, a kövek, a csillogás jelenik meg.

– Hogyan kell elképzelnünk a tervezői munkafolyamatodat? Beavatsz minket egy kicsit?

– A tervezői folyamat minden designernél az inspirációval kezdődik. Ez nálam sincs másként. Vannak olyan pillanatok, amikor elég akár egy-egy anyagot megtapintanom ahhoz, hogy a szemeim előtt kirajzolódjon a kész ruhadarab. A tervezési folyamat elején mindig információkat gyűjtök. Követem az aktuális divattrendeket, színeket és formákat, majd megpróbálom a magamévá tenni.

– Hol lehet majd kapni a ruhákat?

– Mint már korábban említettem, dolgozunk a weboldalon, ami nagy valószínűséggel tavasszal elindul, így ott lehet majd szemezgetni a különféle ruhák között.

– Mik a terveid a közeljövőre nézve? Külföldi értékesítésben vagy kollaborációs projektekben gondolkodsz?

– Tavaszra ismételten szeretnék egy új kollekciót készíteni. A tervek már nagyjából összeálltak. Természetesen gondolkodom külföldi értékesítésben is. Terveim között szerepel, hogy a ruháim felkerüljenek egy nemzetközi weboldalra, amely tehetséges tervezőket tömörít a világ számos pontjáról.

Mindenképp jó ötlet volna egy kollaborációs projektet összehozni, ami hangulatában és stílusában megegyezik a ruháimmal. Semmi jónak nem vagyok az elrontója. Rengeteg tehetséges fiatal tervező van a világon. A ruhák mellett próbálkozom ékszerek készítésével is, ezért ha kollaborációra kerülne a sor, mindenképpen egy táskákat, cipőket tervező designerrel próbálnám meg.

  • Megosztás:
hirdetés