Te is azok közé a nők közé tartozol, akik folyton elégedetlenek önmagukkal, és mindig tökéletesíteni szeretnék megjelenésüket? Ha szeretnél karcsúbbnak, nőiesebbnek tűnni, akkor olvasd el interjúnkat Arnóczy Janka divattervezővel, aki megnyerte tavaly a Femina White Caviar divattervezői pályázatát. A fiatal szakember remek tanácsokat adott a különböző testalkatok korrigálására!

– Szerinted egy teltebb hölgynek nehezebb divatosan, előnyösen öltözködnie?

– Sok márkánál megtalálhatóak a nagyobb méretek is, nem minden darabból, ez igaz, így ebből a szempontból nehezebb, mert szűkebb az a piac, réteg, amiből egy teltebb hölgy válogathat. Viszont ugyanúgy beszerezhetőek a trendkövető darabok a számukra is, amelyekben divatosak lehetnek.

– Milyen öltözködési tanácsokat tudsz adni, amelyek optikailag akár egy számmal is karcsúbbnak mutathatnak egy nőt?

– Ez nagyban függ egy nő testalkatától, hogy mely testrészek hangsúlyosak, de egy kontrasztos ruha például elég sokat tud dobni a megjelenésen. Bizonyos testrészeket hangsúlyozva, például kiegészítőkkel, sállal, ékszerekkel, élénk-visszafogott színekkel, magas sarkú cipővel könnyedén elcsalhatunk itt-ott egy méretet.

– Ha valaki azzal küzd, hogy túl magas nőként, milyen trükköket javasolsz, hogy csinos, törékeny, nőies lehessen a stílusa?

– Mindenképpen légies ruhákat képzelek el egy ilyen alkatú nőn. Ha például egy testhez álló felsőt lenge hosszú nadrággal kombinál, vékony övvel a derekán egy hangsúlyos fülbevalóval vagy nyaklánccal, az véleményem szerint nagyon csinossá tesz egy kifejezetten magas nőt is.

A nagyon rövid daraboktól, mint amilyenek a farmersortok, miniszoknyák, azonban még magasabbnak tűnhetnek. Viszont egy-két hangsúlyos kiegészítővel, élénk színnel és a mélyebben dekoltált felsőkkel, ruhákkal igazán csinosak és törékenyek maradhatnak.

– Szerinted melyek lesznek idén azok a trendelemek, amik úgymond kötelező darabjai lesznek a közeljövőben egy nő ruhatárának?

– Idén újra hódítanak a pliszírozott darabok, minden mennyiségben és mintában, főleg a bő szárú overallok, szoknyák, ruhák terén. Szintén nagy sláger a bő szárú nadrág, akinek jól áll, és szereti, viselje bátran ebben a szezonban. A körszoknyák ikonikus darabjai lesznek az idei nyárnak is, hidegebb időkre pedig jöhetnek az ingblúzok és a kreppruhák!

  • Megosztás:
hirdetés