Nem elég, ha csak a ruhatáradat cseréled le a hőmérsékletnek megfelelően, fontos, hogy a napi bőrápolási rutinodat is igazítsd a forrósághoz.

A napsütéses órák számának növekedésével bőröd ápolása is nagyobb odafigyelést igényel: Balasi Zsófia kozmetikus szerint ilyenkor elengedhetetlen a fényvédelem. Más apró praktikákat is be kell vetned, ha igazán ragyogó bőrt szeretnél.

Végezz alapos arctisztítást!

Állandóan felmerülő kérdés nyáron, hogy ilyenkor javasolt-e sminkelni, vagy sem. A szakértő javaslata szerint vízparton, napozáskor inkább kerüld a sminket, egyéb alkalmakkor pedig nyugodtan használj könnyebb állagú alapozót, púdert. Vedd figyelembe viszont, hogy a meleg időben az arcbőr hajlamosabb zsírosodni, és, mivel izzadsz, könnyebben tapad rá a por és egyéb szennyeződés. Fontos tehát, hogy időt szánj az arctisztításra, regenerációra. Egy alapos bőrradírozást is érdemes beiktatni hetente, hogy ne jelenjenek meg bőrhibák.

Hidratálj kívül-belül!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nemcsak hideg időben, hanem nyáron is kötelező a hidratálás. Legyen szó a légkondi, a nap vagy a víz szárító hatásáról, lényeges, hogy pótold a bőrödből elillanó folyadékot. Emellett érdemes a fürdőzések után rögtön letusolni, így a só és a klór nem szárítja tovább a bőrt.

Nyáron könnyebb állagú, fényvédőt tartalmazó hidratáló krémek és tápláló, olajos tusfürdő használata javallott, melyek nem nehezítik el, de ápolják a bőrt. Ezenkívül mindenképp gondoskodj belsőleg is a hidratációról, igyál elegendő vizet, főleg, ha sokat tartózkodsz a napon. A lényeg, hogy kellő mennyiségű vizet juttass a bőrödbe, és törekedj ennek a vízkészletnek a megtartására.

Külön figyelj oda a lábadra!

A talp és a sarok nyáron több környezeti hatásnak van kitéve, mint máskor, ezenkívül jobban szem előtt vannak, így javasolt külön figyelmet fordítani erre a területre. Mielőtt szandált vagy papucsot húznál, egy habkővel távolítsd el az elhalt bőrrészeket, reszeld le a bőrkeményedéseket, vagy használj lábradírt. Végül pedig kend be láb- és sarokápoló krémmel a területet.

Forrás: NaturMed Hotel Carbona.

  • Megosztás: