Egyre több hazai kozmetikai márka jelenik meg a piacon, és, ami még fontosabb, veti meg tartósan a lábát. Mindenki hallott már Ilcsi néniről, de akad olyan magyar gyökerű termék, melyet hollywoodi sztárok tettek világhíressé, hogy aztán hazatérjen. Egy kis hazai rovatunkban ezeket a márkákat szeretnénk bemutatni nektek. Elsőként a már a nevében is elegáns Kaviczkyt.

Hévízi csoda

A Kaviczky termékek a naturalizmust képviselik, így a márka mottója a természetesség, a lágyság és az elegancia. A termékcsalád létrejöttét kitalálójának, Kaviczky Ágnesnek egy párizsi élménye segítette elő. 1999-ben egy felkérésnek köszönhetően ugyanis lehetőséget kapott, hogy egy francia luxuskozmetikai cég trénere legyen, a Párizsban elsajátított módszert pedig Magyarországon kamatoztassa. Felismerte, hogy az emberek egyre jobban vonzódnak a természetes dolgokhoz, így létrehozott egy olyan termékcsaládot, mely e fontos értéket hivatott képviselni. Rögtön egy teljes portfóliót hozott létre, ami sikeres is lett.

A kozmetikumok bázishatóanyaga a Hévízi-tó vize és iszapja, ami hungarikumnak tekinthető, és univerzálisan használható mindenféle problémára. A tó vize mellett többek között természetes gabonakivonatok és biológiai tisztaságú illóolajok segítik a szépülést. A termékek közös jellemzője, hogy szintetikus tartósítószer-, színezék-, valamint illatanyag-mentesek, így érzékeny bőrre is bátran használhatja őket bárki.

A Kaviczky család

A termékcsalád a különböző bőrtípusok igényeit maximálisan kielégíti, a választék pedig igen széles: a bőrápolás fázisaihoz alkalmazkodva a kényeztető maszkoktól és szérumoktól a fényvédő készítményekig mindent megtalálhatsz a palettán. Kombinált vagy zsíros bőrrel rendelkezőknek remek választás a Nappali normalizáló krém, melynek összetevői szabályozzák a túlzott faggyútermelést, ezáltal hosszan tartó, matt hatást biztosít. UV-filter-tartalmának köszönhetően véd a nap káros hatásaitól. 50 ml 17 526 forint, tehát nem olcsó, de biztos lehetsz a jó minőségben.

A Regeneráló maszk hatékony kiegészítő ápolást nyújt az érett bőr számára. Fő hatóanyagán – a hévízi iszapon kívül – nagy mennyiségben megtalálhatóak benne különböző, a sejtek számára elengedhetetlen ásványi anyagok. 50 ml 11 049 forint. Top termék, és a márka megalkotójának kedvence is a Szemkontúr balzsam, mely növényi hatóanyagainak köszönhetően kiválóan alkalmas az érzékeny szemkörnyék bőrének ápolására is. 15 ml 16 193 forint. A termékeket kozmetikusoktól, illetve webáruházon keresztül szerezheted be, ahol szívesen adnak tanácsot a krémek használatához, mert nem mindegy, hogy alkalmazod őket.

Kép: www.orszagalbum.hu, gilmur.

  • Megosztás:
hirdetés