Az átbulizott éjszakák nem tesznek jót a bőrnek, ez másnap meg is mutatkozik az arcon. Szakértők tanácsait gyűjtöttük egybe, milyen gyors megoldásokkal lehet orvosolni a problémát.

Az alkohol az egész szervezetet dehidratálja, de önmagában már az is sokat árthat a bőrnek, ha hajnalig sminket viselsz, és netalántán még az alapos tisztításról is megfeledkezel az átmulatott éjszaka után. A kozmetikusok és bőrgyógyászok egybehangzó véleménye szerint, a másnapos bőrt a vérkeringés helyreállításával lehet rendbe tenni.

Az alapos belső és külső hidratálás is nagyon fontos, ezért nem mindegy, mit eszel, és mennyi vizet iszol a buli másnapján. Legjobb, ha nem kávéval kezded a napot, mert az szintén folyadékhajtó hatású, így még több vizet veszíthet a bőröd.

Bár a vizenyős, puffadt, tésztaszerű bőrszerkezet azért jön létre ilyenkor, mert a sejtek megpróbálják visszatartani a folyadékot a veszteség után, elsősorban a keringési rendszer és a természetes méregtelenítő folyamatok egyensúlyát kell visszanyerni, hogy a szemkörnyéki duzzanatok is lelohadjanak, de a bőr se száradjon ki. Szuper, valóban hasznos tanácsokat gyűjtöttünk össze!

  • Megosztás:
hirdetés