Lehet valami kollektív tudat, amit a divattervezők osztanak meg egymással, ugyanis rendre felbukkannak hasonló ötletek az egymástól legtávolabbra eső stílusban készült kollekcióknál is, idén ilyen a teveszőrszín és a széles öv használata. A retró, illetve vintage hatás nem ebbe a kategóriába tartozik, hiszen a régi divathoz mindig visszanyúlnak a tervezők.

Elragadó retró

Sonia Rykielt nagyon szeretjük, játékos, vicces kollekciói eltérnek a megszokottól, mindig van bennük egy kis fricska. A kollekcióban szinte az egész 20. század felvonul, estélyi a ’10-es és ’20-as évekből, szoknya az ’50-es évekből és egy csomó hippiruha a ’60-70-es évekből. A derekat ő is hangsúlyozza, legyen szó estélyi ruháról vagy kosztümről.

A kollekció színei fáradtak, ami viszont egyáltalán nem jellemző a francia tervezőnőre, bézs, púderszín, fáradt zöld jelenik meg több ruhán is, bár ezek remekül illenek a ’70-es évek ihlette darabokhoz. A kötött holmik természetesen nem maradhatnak ki egy Sonia Rykiel kollekcióból, itt van például ez a finom, kötött ruha.

Az egyedüli színfoltot a piros árnyalatai jelentik, van mélyvörös, tompa piros, és fehérrel kevert piros szálas anyag is, ami rózsaszínbe hajlik. A retró itt is dolgozik, és biztosak lehetünk benne, hogy, ha a tervezőnő kosztümöt készít, az nem egy decens kis szürke lesz.

  • Megosztás:
hirdetés