A ruhavásárlásra megéri időt szánni, hiszen sok pénzt és helyet spórolhatsz, ha tényleg csak olyasmit veszel meg, amit hordani is fogsz.

Fontos, hogy semmit ne vigyél haza úgy, hogy nem próbálod fel előtte – kivéve, ha olyan helyen vásárolsz, ahol meg tudod beszélni az eladóval, hogy visszaviszed a ruhát, ha mégsem jó. A próbálás közben pedig az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venned!

Felső, blúz, pulcsi

Ha teheted, ne egyedül menj vásárolni, mert egy külső szemlélő talán jobban meg tudja ítélni, hogyan festesz egy ruhában, mint te magad.Az első és legfontosabb dolog, ha felsőt akarsz vásárolni, hogy ne a rajtad lévő pulcsira vedd rá, mert így könnyen elhibázhatod a méretet. Ha pólót vagy blúzt próbálsz, előtte fehérneműre vetkőzz, ha pedig pulcsit, akkor pólóra.

A tükörben látod majd, hogy előnyös-e a fazon, de bizonyosodj meg arról is, hogy megfelelő-e a hossz, nem szorítja-e a felkarod, vagy nem áll-e el a válla, és gondold végig azt is, hogy van-e otthon olyan nadrágod, szoknyád, mellyel viselni tudod majd. A cipzáras felsőt összehúzva és leengedve, a gombosat pedig be- és kigombolva is nézd meg magadon!

Nadrág

Azt valószínűleg látod, hogy mi áll jól, de fontos, hogy a nadrág, amit próbálsz, ne csak csinos, de kényelmes is legyen, ezért ne csak felkapd és levedd, hanem tölts el benne néhány percet! Ha van a próbafülkében szék, ülj le benne, ha nincs, guggolj le, így érzed majd, ha valahol szorít, vagy esetleg szúr a varrás.

Amennyiben van erre lehetőséged, sétálj is egy kicsit benne, ezzel is tesztelheted, hogy mindenhol kényelmes-e a nadrág. Azért is érdemes várni egy kicsit, mielőtt leveszed, mert így azt is kipróbálhatod, hogy mennyire nyúlik meg az anyag a viselés során – ez egyes esetekben akár méreteket is jelenthet. Jó, ha övet is teszel a nadrágra, hogy ellenőrizd, nem vág-e be a derekadnál, vagy nem domborodik-e ki túlságosan a póló alól.

Ruha, szoknya

Az egyberuháknál és a szoknyáknál nagyjából ugyanarra kell figyelned, amire a nadrág esetében. Hajolj le, ülj le a próbált ruhadarabban, hogy meggyőződj róla, nem csúszik fel túlságosan, és kényelmesen, fesztelenül tudsz benne létezni. Sétálj pár lépést, ugyancsak a felcsúszás és a tapadás ellenőrzése érdekében. Szoknyát és ruhát sem szabad úgy próbálni, hogy ráveszed a nadrágra vagy a pólóra, mert sokat csal az eredmény, ha van alatta egy másik réteg is!

  • Megosztás:
hirdetés