A Prada 2012-es kollekciója két fő stílusjegyet hordoz magán: a már jól megszokott, klasszikus eleganciát, valamint a geometrikus mintázatok nem éppen minimalista stílusát. A két, élesen eltérő irányzat azonban nemcsak külön-külön, de együtt is megállja a helyét.

Divatos kabátok

A Prada idei kollekciójának egyik alapdarabja a fekete kabát, mely a derékvillantó hosszúságtól egészen a térdig érő, drámaibb változatig terjed. Bár hosszban igencsak eltérőek a kabátok, stílusukat tekintve nem sokban különböznek: a csatos és strasszköves díszítések mindegyik darabról visszaköszönnek.

A geometrikus mintázathoz hozzányúlni nagy merészség volt a Prada részéről, pláne úgy, hogy vastag kabátszövetnek szánták. Hogy a színek és az alakzatok ne nyomják el túlzottan a a kabát viselőjét, a tervezők derékban meghúzott övvel próbálták tompítani az erőteljes, határozott stílust.

Úgy tűnik, a letűnt korok bársonyos eleganciája újból megihlette a tervezőket, hiszen a fényes, puha anyagot egészen új megközelítésből használták fel. A kabát stílusjegyei vegyítik a fekete alapstílus csatos megoldásait a kinagyított geometrikus alakzatokkal. Utóbbi a középső kabáton vehető ki a legszebben.

  • Megosztás:
hirdetés