Érdekes trend elébe nézünk az idén: a német Vogue Hanna Wähmer modell segítségével be is mutatta, hogyan fogunk öltözködni, ha engedünk a nagyobb divatcégek csábításának.

Az oversize holmik közeledtét lehetett sejteni már korábban is, az androgün trend és a tavaly nyáron hódító boyfriend farmer is az előfutárai voltak, idén azonban már nemcsak sportos vagy alkalmi, de hétköznapi vagy éppen elegáns viselet is lehet az óriás kabát, a bő pulóver vagy a laza nadrág – a képeken a Chloé kabátja, a Versace kék blézere a Gucci szatén nadrágjával és a Maison Martin Margiela sportos pulóvere.

A hatalmas kabátoknak vitathatatlan az az előnyük, hogy kényelmesen alájuk lehet öltözni, ha feltámad az őszi szél, és sokféle stílusban is hordhatóak, ahogyan az a Jil Sander, a Daks és az Alpha Industries modelljein is látszik, de szerintem, ha az első kettő a cipzárat is felhúzná, már kevésbé lenne nőies az összkép.

Megfelelő kiegészítőkkel és az oversize darabok hangsúlyozásával azért elérhető, hogy ezek a holmik valóban stílusosak legyenek, és ne azt a hatást keltsék, mintha egyszerűen csak elfogyott volna az összes tiszta ruhád, és a nagyi hagyatékából öltöztél volna fel. A képeken az Acne rózsaszín kabátja, a Schurwolle angóra kabátja és az Esprit kötött pulcsija a Damir Doma nadrágjával.

  • Megosztás: