A kabátnak nemcsak az a szerepe, hogy melegen tartson a hideg időben, de esztétikai szempontból is sokat számít, hogy jól megválasztott darabban menj az utcára. Ha eltalálod a neked való, trendi fazont, még az alakodon is javíthat, és akár kilókat faraghat le belőled egy hozzád illő kabát. Nézd meg, mit hordj idén, ha van rajtad mit fogni.

Plus size kabátok

Ha szeretnéd eltakarni a csípődet, illetve megnyújtani az alakodat, válassz olyan kabátot, mely fenék alatt, de térd fölött végződik. Ha körte alakod van, a parka kabát jól áll majd, a klasszikus, karcsúsított ballonkabát pedig szinte minden alkaton jól mutat. Szövetkabátot is vehetsz, de ügyelj rá, hogy minta és díszítés csak a gallérján vagy az ujján legyen.

Idén is nagy népszerűségnek örvend a bőrdzseki, amit akkor is hordhatsz, ha nem vagy nádszálkarcsú. Kerüld a fényes, lakkbőr hatású anyagokat, mert ez rád pakol néhány plusz kilót, azonban a durvább bőrből készült kabát jól mutat majd rajtad. Ha nem érzed magad kényelmesen benne, választhatsz köztes megoldást is: olyan kabátot, melynek csak az ujja bőr.

Ha a lazább, sportos fazonokat kedveled, próbálj fel egy vagány baseball-dzsekit! Színelosztásának köszönhetően optikailag karcsúsít. Az örök érvényű farmerdzseki lehet is neked való választás lehet, de még a pufikabát sincs kizárva. Utóbbi esetében azonban olyat válassz, mely vékony anyagból készült, és lehetőleg steppelt.

Az ideális hosszúságú kabát függ attól, hogy milyen az alkatod. Ha széles a csípőd, ne válassz térd alá vagy csípő fölé érő kabátot, inkább a kettő között mozogj. Ha a felsőtested erősebb, a hosszúság kevésbé fontos: a hangsúlyt inkább a karcsúsított szabásra helyezd, mely nőiesebbé teszi az alakodat.

  • Megosztás:
hirdetés