A magassarkú kiválasztása és viselése egyeseknek teljesen magától értetődő, másoknak azonban kínszenvedés.

Ha te sem találsz olyan magassarkút, ami az igényeidnek megfelel, annak valószínűleg az az oka, hogy eddig rosszul választottál topánkát. Segítünk!

Keress kemény felületet!

A tapasztalat azt mutatja, hogy a cipők mindig sokkal kényelmesebbnek tűnnek akkor, amikor valamilyen puha felületen lépkedünk bennük. Ezért érdemes a boltban egy olyan szakaszt keresni – ha találsz -, ami valamilyen keményebb felületből készült, például le van parkettázva, ezen teljesen más érzés lesz végigmenni, mint például a linóleumborításon. Sokkal inkább megmutatja, milyen lesz az utcán sétálni a cipőben.

Magadhoz mérd!

Nyilván nagyon szépek a magas platform topánkák, de, ha tudod magadról, hogy ezekben nem tudsz járni, akkor ne válassz ilyet! Egy 4-5 centiméteres sarok is lehet nőies és elegáns, sőt, sokszor még az alkalomhoz is jobban illik, mint egy 10-15 centis.

Fontos a talprész

Olyat cipőt érdemes választani, melynek a talprésze ergonomikus kialakítású, azaz, aminek a felületére egyszerűen ráfekszik a talpad, nem marad sehol lyuk a cipő talpa és a lábad között. Így sokkal kevésbé fárad el a vádli, mert kisebb terhelésnek van kitéve, és nem lesz olyan érzésed, mintha a magassarkú az ördögtől való volna.

+1 tipp: tegyél bele párnát!

Léteznek zselés párnák, melyeket a cipőtalp azon részére kell felragasztani, ahová a talpad párnája esik. Mivel a zselé ruganyos, nagyrészt leveszi a terhet a párnácskáidról, és sokkal tovább érezheted azt, hogy a cipő, ami a lábadon van, kényelmes.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés