A kilencvenes évek nem múltak el nyomtalanul, az akkor készült videoklipek még ma is nagy hatást gyakorolnak a divatra. A nyár egyik vezető trendje is ebből a korszakból merített ihletet, sőt, megdöbbentő részletességgel adja vissza jellemző stílusjegyeit.

A legtöbb tervező igyekezett beépíteni kollekciójába a kilencvenes évek inspirációit, illetve a magazinok divatanyagai és a zenei videók is egyre gyakrabban járják körül a millennium küszöbe előtt toporgó irányzatokat. A leghűségesebben mégis az interneten terjeszkedő és ismertté vált, fiatalokat megcélzó márkák hódoltak be ennek a trendnek, némelyikük teljes kollekcióját és lookbookját a kilencvenes évek bűvöletében állította össze.

A Nasty Gal, az Urban Outfitters és a Juicy Couture nyári darabjai jó ötletekkel szolgálnak, hogy milyen stílusverziókban követheted ezt a divathullámot. Fotóikon megelevenednek a vagány, lakótelepi amazonok, a sportos aszfaltdívák és a zenetévén nevelkedett kamaszlányok, akik egész nyáron a placcon rúgták a port haspólóban, sortban és tornacipőben. Jó egy kicsit visszarévedni a múltba, de azért nem érdemes mindent felidézni, a csótányroppantó cipők például nyugodtan a feledés homályába veszhetnek.

  • Megosztás: