A vastag pufikabátot újra felkarolta a divat, ami nagyon jó hír a fázósaknak, hiszen ez a legpraktikusabb viselet, ha igazán bereccsent a téli hideg.

Amikor fagypont alá süllyed a hőmérséklet, a jó meleg, steppelt és bélelt kabátok sokkal vonzóbbnak tűnnek, mint a szövetkabátok, melyeken átsüvít a szél. Ám sokan nem szívesen viselik ezeket a vastag megoldásokat, mert félnek a szélesítő hatásuktól, vagy csak nem szeretik úgy érezni magukat, mint egy kitömött szaloncukor. Pedig nem minden pufikabátra süthető rá, hogy alakromboló hatással bír, sőt, némelyik kifejezetten nőies szabással rendelkezik.

Az idei felhozatal sok ormótlan, túlméretezett kabátot tartogat ugyan, ám szerencsére a másik véglet is megtalálható a kínálatban. Akadnak karcsúsított fazonú, vastag övvel összehúzható pufikabátok, melyek, ha nem is vékonyítják az alakot, nagy hangsúlyt helyeznek a derékvonalra.

Ezek a kreációk nem tömbösítik, hanem szépen tagolják az alakot, így bármennyi pulóver kerül alájuk, nem húzzák szét a sziluettet. Bár a pufikabátokról első blikkre a sportos jellegük jut eszünkbe, a szűkített verziók a nőies stílussal sem vesznek össze, még a magas sarkú csizmákkal is könnyen összhangba kerülnek. Körképünkből kiderül, milyen darabokkal kecsegtetnek a téli kollekciók.

  • Megosztás:
hirdetés