Az adventi koszorún már a második gyertyát gyújtjuk, a bevásárlóközpontokban mindenhol ünnepi slágerek szólnak, Mariah Carey újra visszakerül a képernyőkre, és az egész város karácsonyi fényekben tündököl. Apropó, tündöklés!

Gyakorlatilag már nem is illene egy-két szemet szúróan giccses, kötött pulóver nélkül nekivágnunk az ünnepeknek. A sokak szerint egyenesen rusnyának tartott karácsonyi pulcsinak manapság egyre nő a rajongótábora, minket is beleértve! Lássuk hát, miket érdemes tudni erről az ominózus ruhadarabról.

Minél csúnyább, annál jobb!

Bizony, már hivatalosan is eljött a korszak, amikor a munkahelyedre nemhogy nem ciki, de szinte már előírás a csúnya mintás pulóverek viselete. A céges karácsonyi buliba is érdemes egy csúnya pulcsis outfitben gondolkodnod. Ez a ruhadarab tulajdonképpen sok mindent elárul rólad: van humorérzéked, mersz új kihívások elé nézni, és nem zárkózol el az újdonságoktól sem. Hidd el, még a legkomorabb kollégák arcára is mosolyt csalsz egy ilyen egyedi szettel.

Nem Marc Darcy volt az első viselője

A karácsonyi csúnya pulóverek egyik úttörője az egykor híres, mára inkább hírhedt amerikai humorista, Bill Cosby volt, aki a ’80-as évek kedvelt sitcom sorozatában gyakran tűnt fel giccses mintájú és harsány színű pulóverekben. Az ő jóvoltából a pulcsi mára karácsonyi jelképpé vált. A modern verzió megjelenése a Bridget Jones-filmeknek köszönhető, amióta a csúnya pulcsik hírneve töretlen.

December 21: a karácsonyi pulcsik ünnepnapja

Valószínűleg sokan nem tudják, de a csúnya pulóvernek saját világnapja is van, amit minden év december harmadik péntekjén rendeznek meg. Idén ez december 21-re esik. Hogyan vehetsz rajta részt?
– Szerezz be egy karácsonyi pulcsit!
– Viseld egész nap.
– Oszd meg ezt az eseményt barátaiddal is, hiszen erről szól az ünnep.

90 ezer dollárba kerül a legdrágább pulcsi

Az amerikaiak tudják, hogyan fokozzák a legújabb őrületet, és elkészítették a világ legdrágább csúnya pulcsiját is. A pulóvert 14 karát arany és közel 70 karát gyémánt díszíti. Szerencsére aggodalomra semmi ok, hiszen szinte már az összes megfizethető márka előrukkolt saját kollekciójával. Ha pedig a csináld magad projektek szerelmese lennél, az internet számos ötlettel szolgál, hogyan készítheted el házilag a karácsonyi ronda pulcsid.

  • Megosztás:
hirdetés