A homokóra alak egyik fő jellemzője a szép derékív, így érdemes olyan ruhákat hordani, melyek ezt láttatják, hangsúlyozzák. Ha nem is ilyen a formád, néhány öltözködési trükkel optikailag homokóra alakot varázsolhatsz magadnak.

Homokóra alak öltözködéssel

Érdemes beszerezni néhány nőies, jó szabású ruhát, ami kulcs a homokóra alakhoz. A karcsúsított fazon, az anyagok és a minták elhelyezkedése nagyon fontos. Ha maga a ruha is homokóra alakú, tehát felfelé és lefelé bővül, középen pedig összeszűkül, azzal rengeteget csalhatsz.

Egy jól megválasztott felső is sokat számít. Ha keskeny a csípőd, és széles a felsőtested, hordj fodros peplum blúzokat! A mell alatt övvel ellátott felsők is tökéletesek erre a célra. Bármelyik bő blúzodat feldobhatod, ha egy vékony szíjat teszel a derekára.

Hűvösebb napokon még könnyebb dolgod van. Egy megfelelő szabású blézer, például az átlapolt vagy a hegyes, inverz homokóra alakú fazon remekül karcsúsít, de a harang alakú ballonkabátok is homokóra alakot varázsolnak.

Kerüld a túl szűk és a túl bő felsőket egyaránt: inkább olyanokat válassz, amik csak a megfelelő helyen simulnak a testhez, de egyébként lengék.

Képek: asos.com.

  • Megosztás:
hirdetés