Ami a tavaszi-nyári kollekciót illeti, a Fendi ötvözte a futurisztikus elemeket a retró beütéssel. Az olasz divatház ruhái abszolút viselhetőre sikerültek, sőt, a táskákkal is könnyen kibékülünk, de a cipőket ezúttal nem igazán találták el. Egy-két hordható darab persze akad a kollekcióban, de túlnyomórészt csúnya lábbeliket kreáltak.

Szegecsek és 3D

Mind a ruhák szabásában, mint a mintázatban visszaköszönnek a retró elemek, de ettől egyáltalán nem lesz ódivatú a kollekció. Karl Lagerfeld két fő irányba ment el: a szegecsek és a háromdimenziós minták az összeállítás legfőbb jellemzői. Nem használt rikító színeket, mégis feltűnő darabok születtek.

A cipőket sajnos nem találták el ennyire: a sarkakon lévő szegecsek ötlete nem rossz, de a megvalósítás és a cipő formája nem lett a legszebb. A vékony pántos magassarkú csinos, de a kockaorrú cipők egy kicsit túlságosan retróra sikerültek.

Ami a táskákat illeti, itt is a szegecseken és a 3D-n van a hangsúly, amit a színek és a minták játékával vagy az anyag különleges elhelyezésével oldottak meg. Pont a szögletes, geometrikus minták és maga az egyszerűség miatt különleges ez a kollekció.

  • Megosztás:
hirdetés