Az utóbbi néhány évben a nyári fesztiválozás igazi életérzéssé vált, és kialakultak a saját divatirányzatai is. Ezek leginkább a hetvenes évek divatjához, valamint a hippi stílushoz hasonlítanak. Úgy tűnik, ez a dizájn alkotja az idei trendek egy nagy szeletét, az Emilio Pucci divatház például egy egész kollekciót szentelt neki.

A hetvenes évek divatja

Peter Dundas tervező jól megragadta a retró stílust. A kollekció egyik fontos anyaga a hasított bőr: az ebből készült barna csizma tökéletesen illik a hetvenes évek hangulatához, csakúgy, mint az apró virágmintás egyberuhák és a rojtos poncsó.

Az elmaradhatatlan trapéznadrág is feltűnik a kollekcióban, műbőr és szarvasbőr kivitelezésben is. A blézerek, mellények és kiskabátok is remekül visszaadják a tervező múltidéző elképzeléseit. Apróságnak tűnhet, de nagyon sokat dob az összképen a szorosan megkötött kendő a modellek nyakában.

A feltűnő színek és minták, a különleges vállmegoldások és a szemrevaló lábbelik mind-mind illenek egy fesztiválra, ráadásul a ruhák valóban hordhatóra sikerültek, így a kifutón kívül is könnyen el tudjuk képzelni őket.

  • Megosztás:
hirdetés