A colour blocking trend tulajdonképpen úgy működik, mint egy őrült társközvetítő, mely meglepő, sőt, olykor összeférhetetlennek tűnő színpárokat terelget a házasság útjára. Kívülről úgy tűnhet, hogy felrúg minden szabályt, és a szokatlanra törekszik, de mindezt kompromisszumokkal teszi működőképessé. Hiszen a jó házasság alapja az a fajta alkalmazkodóképesség, ami nem fajul önfeladássá, de megkövetel bizonyos áldozatokat az egybekelő felek részéről.

Csempéssz pirosat a lila és kék alapkompozícióba!

Furfangosan kikerülheted a hibalehetőségeket, ha egymáshoz közel álló, úgymond rokonárnyalatokat válogatsz össze. Az alapszín legyen egy elsődleges szín, melynek ez esetben a kék felel meg. Társtónusnak válassz egy olyan másodlagos, vagyis kevert színt, melynek egyik alkotóeleme a választott alapárnyalatod. Itt a lila tündököl ebben a szerepben. A vadító pirosat épp csak elvétve, reflextónusként tüntesd fel az összképben. Könnyebb a dolgod, ha a lilának egy olyan árnyalatát használod, melyben több a vörös, mint a kék.

A képen látható termékek: 1. Jason Wu; 2. Asos; 3. Asos; 4. Dents; 5. Steve Madden.

Rozsdavörössel tüzeld fel a sárga és aranybarna nászát!

Amennyiben egy kevert, visszafogottabb vörös árnyalat mellett döntesz, egyszerűbb lesz kiegészítőként alárendelned egy élénken vibráló alapszínnek. A napsárgához és az okkersárgához remekül passzol az aranybarna, melynek szintén rokonárnyalata a barnás rozsdavörös.

A képen látható termékek: 1. Tibi; 2. Awear; 3. Yves Saint Laurent; 4. Asos.

  • Megosztás: