Diane von Furstenberg 2014-es tavaszi kollekciójában a szavannák és a civilizálatlan törzsek világa elevenedik meg, bár eléggé kaotikus módon. Ugyan felfedezhetőek a szafari stílus bizonyos jellemvonásai a ruhákon, nagyon eklektikus lett a végeredmény.

Szavannák asszonyai

Vonalak és csíkok, pöttyök és folyondárminta, de legfőképpen a színek kavalkádja jellemzi a kollekció egy részét. Diane tavaszra a kék és a piros színeivel kombinált, némi fehér beütéssel.

A kollekció másik része a szavannára épül, mind az oroszlános minta, mind a narancssárga szín megeleveníti a pusztaság hangulatát. A tervező azonban ezekbe is csempészett némi királykéket, úgy tűnik, ez lesz a tavasz divatszíne. A bő fazonú ruhák egyébként nagyban emlékeztetnek a törzsi viseletek modern feldolgozására.

És természetesen, ha már Afrika ízlésvilága elevenedik meg a ruhákon, nem hiányozhatnak az állatminták sem. A leopárd és a kígyóbőr élesen kirajzolódik a többi darab közül, ez már nem a törzsek színes viselete, hanem maga a természet. Annak érdekében, hogy ez a naturalizmus még meghatározóbb legyen, a tervező – ahogyan a bal oldali szoknyán is látható – a füves puszták földjének mintáját is belecsempészte a darabokba.

  • Megosztás:
hirdetés