A nyáron már megírtuk, hogy lassan, de biztosan visszakúszott a divatba a diszkókorszak csillogása – eleinte csak olyan volt, mintha az ünnepek után maradt volna néhány kivételes alkalmakkor hordható, ragyogó kiegészítő, aztán az új szezon darabjai között egyre több fémes darab tűnt fel.

Az őszi kollekciót elnézve pedig nem is lehet többé kérdés: az arany visszatért, és szikrázóbb, mint valaha.

A Laurél biztos, ami biztos alapon még bronzszínű flittereket is varrt aranyszínű ruhájára, melyhez a francia vintage-t idéző sapkát és táskát társított. Az Elie Saab földig érő ruhája úgy mutat a modellen, mintha folyékony arannyal locsolták volna le – ők az arany eleganciáját és a hozzá társított luxus képzetét használták fel, hogy egy igazán nagy nagyestélyit alkossanak. Ezzel ellentétben Roberto Cavalli fodros aljú minije inkább egy bűvészsegéd fellépőruhájára emlékeztet, mintha csak fricskát mutatna a vásári csillogásnak, a Marni pedig az előzőekhez képest egész visszafogottan, a ruha anyagának szálai közé szőtte az aranyat.

A ruha egész anyaga szerint inkább csak kiegészítőként használta az aranyat Salvatore Ferragamo, aki finom, fémes szálakkal díszített tüllréteget vont a modellje köré. Az Etro szintén a tüllel és a feketével kombinálta a nemes színt, míg a Dolce & Gabbana és az Aquilano Rimondi modelljei egyenesen a XIV. Lajos korabeli királyi pompáig merészkedtek.

Nem hiányzott az arany a Jean Paul Gaultier, a Givenchy, a Versace és az Alexis Mabille showjáról sem.

  • Megosztás:
hirdetés